Vali Güzeloğlu'ndan Esob'a Ziyaret

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer'i ziyaret etti.

Vali Güzeloğlu'ndan Esob'a Ziyaret
Burada konuşan Güzeloğlu, esnafın toplumsal ve sosyal hayatın en temel ve değerli unsuru olduğunu belirterek, "Esnaf, bizi biz yapan, geçmişten bugüne değerlerimizi oluşturan, milli birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında, toplumsal hayatta barış ve huzurun sağlanmasına kadar çok önemli katkılar sağlayan çok değerli ve önemli bir kitlenin adıdır. Esnaflık geleneğimiz, bu topraklarda var olduğumuzdan bu yana ahilikten başlayarak, kardeşlik temelinde birçok güzelliği de bugüne kadar taşımış bir gelenektir" dedi.
Esnaflıktaki usta çırak ilişkisinin, sadece kazanca odaklı bir düşünceyi değil, aynı zamanda paylaşma düşüncesi, yardımlaşma anlayışı ve değerleri, esnafın taşıdığı o 'şet kuşatma' törenlerinden bu güne kadar aktardığı çok önemli zenginlikleri de içerisinde barındırdığına dikkat çeken Güzeloğlu, "Tabi ki Mersin'de de bunun çok değerli temsilcileri ve taşıyıcısı esnaflarımızı, Sayın Başkanımızı ve diğer yönetim üyelerini ziyaret etmekten ben de çok mutluluk duyuyorum. Bugün bir iadei ziyaret kapsamında, hem onlarla birlikte olmanın hem de esnafımızın Mersin'de yaşadığı ve paylaşacakları talepleri ve dilekleri dinlemenin mutluluğunu yaşayacağım. Mersin'in gelişmesi, kalkınması, daha ileri ve güzele taşınmasında esnafımızın bugüne kadar ortaya koyduğu katkılara teşekkür ediyoruz. Daha güzel bir geleceğe hep birlikte ulaşma adına tüm esnaf kardeşlerimize ben buradan sevgilerimi sunuyorum. Sağlıklı ve hayırlı kazançlar diliyorum. Değerli Başkan ve yönetimine de en içten başarı dileklerimi sunuyorum" diye konuştu.
Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer ise sosyal uyumu, sosyal katkıyı, ekonomik katkıyı ülkeye verebilmek adına 73 oda ve 80 bin üye ile Mersin olarak bir katkı sunmaya çalıştıklarını söyledi. Kendilerinin her zaman devletinin ve milletinin yanında olan insanlar olduklarını belirten Dinçer, "Olmaya da devam edeceğiz. Ahilik geleneğinden bugüne kadar yüzyıllar boyunca hep devletine katkı sunmuş olan bizler, yine devletimizin ve yetkililerimizin sonuna kadar yanındayız" dedi.