Siirt Emniyet Müdürlüğü'nde Devir Teslim Töreni

Siirt Emniyet Müdürü Celali Topuz'un merkeze alınması ile boşalan makama atanan Recep Güven için devir teslim töreni yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınan Celali Topuz, görevi, yeni atanan Recep Güven'e devretti. Siirt Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende Celali Topuz forsu, yeni Emniyet Müdürü Recep Güven'e, Recep Güven de hizmetlerinin anısına hazırlanan şilti Topuz'a sundu. Celali Topuz, "Bayrağımızın dalgalanması ve bağımsızlığımızın sağlanması için azami duyarlılık göstererek insan haklarına saygılı bir şekilde hizmet yürüttük. Yaklaşık 1 yılI aşkın süreyle görev yaptığım Siirt Emniyet Müdürlüğü'nden, Emniyet
Genel Müdürlüğü emrine atandım. Şuan itibariyle yeni atanan meslektaşıma gururla ve şerefle görevi devrediyorum. Bir yılı aşkın süreyle Siirt'in güvenliğini sağlamaya çalıştık. Bu süre içerisinde kurum ve kuruluşlardan bundan da önemlisi Siirt'li vatandaşlarımızdan büyük destek ve ilgi gördük, bu bizi fazlasıyla memnun etti. İnanıyorum ki bu karşılıklı anlayış, güven ve işbirliği devam ettiği sürece Siirt'in huzur ve güvenliği daha üst noktalara taşınacak" dedi.
Emniyet Müdürü Recep Güven ise, "Bizler devletin emrinde vatandaşın hizmetinde olan bir teşkilatız. Herkese eşit mesafede, herkese hizmet götüren, Siirt'in huzuru çalışan bir teşkilat bulacaksınız, daha önce olduğu gibi. Yükümün ağırlığını biliyorum. Toplum desteği olmadan artık polislikte yürümüyor. Halkımızın desteği basınımızın desteği ve personelimizin disiplinli çalışması ve sayın valimizin emirleri tahtında başarılı çalışmalar yapacağız" diye konuştu.
Siirt Valisi Musa Çolak da, birlikte görev yaptıkları iki aylık süre içerisinde Celali Topuz'un donanımlı, başarılı bir emniyet müdürü olarak gördüğünü ve bu hizmetlerin unutulmayacağını söyledi. Polisin başarılı çalışmalar yaptıklarını belirten Vali Çolak, "Kalleşçe saldırılar sonucu bir şehidimizi vermiş bulunuyoruz. Bu şehidimize yapmış olduğu mücadelede de Eruh'taki polis arkadaşlarımız büyük bir başarı sağlamışlardır ve üç tane terörist de silahları ile birlikte ölü olarak ele geçirmişlerdir" dedi.
Törene, 3 Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Karamık, Ağır Ceza Reisi Yıldırım Şafak, kamu kurum ve kuruluş müdürleri emniyet teşkilatı ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.