Sgk'dan Kayıt Dışı Semineri

Sosyal Güvenlik Kurumu Düzce İl Müdürü Nurten Canbasoğlu ve Kayıt Dışı İstihdam Sorumlusu Yılmaz Kabakçı tarafından basına ve öğrencilere kayıt dışı istihdam konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sgk'dan Kayıt Dışı Semineri
Toplantıda konuşma yapan Sosyal Güvenlik Kurumu Nurten Canbasoğlu kayıt dışı ile ilgili Ankara kurum başkanlığının özel bir eylem planı olduğunu belirterek, "Bu eylem planının vazgeçilmezlerinden bir tanesi de basın mensuplarıdır. Biz Sosyal Güvenlik Kurumu olarak basın mensupları ile birebir çalışmak zorundayız. Çünkü medya toplumu bilinçlendirmede son derece önemlidir" dedi.
Kayıt dışı konusundan denetimlerin artacağı bilgisini veren Canbasoğlu, "Düzce'ye yeni 2 memur geliyor. Buda demektir ki 4 kişi ile biz Düzce'yi hallaç pamuğuna çeviririz. Düzce gerçekten yükselen bir değer ki burayı isteyen memur sayısı fazlalaşmaya başladı. Çok kısa zamanda korkunç derece büyümeye başladık. Kayıt dışı ile ilgili bazı ilçe belediyeleri bildirmiyorlar. Bunun önüne geçmek için bütün belediyeleri çağırarak son bir ikazımızı yapacağız. Sendikaları çağırarak uyarıda bulunacağız" diye konuştu.
Sendikalara üye toplamaya çalışırken neden kayıt dışılığı önlemek için benim ilk toplantıma "neden gelmediniz" diye hesap soracağını belirten Canbaşoğlu, "Kayıt dışılık sendikacılık ile doğru orantılı. Ama sendikalar bu konuda duyarsız davranıyorlar. Sosyal Güvenlik Kurumu ceza kesen bir kurum bünyesine girdi fakat mecbur kaldık biz buna" dedi.
Yeşil kart uygulamasının 2012 yılında biteceğini ifade eden Canbaşoğlu, "Ama genel sağlık olarak bize kendilerini bildirmeyen işsizlerin işsizlik maaşları da kesilecek ve ayrıca idari para cezası kesilecek. Yanı vatandaş uyanık olacak. İşim yok diyerek evde oturmayacak. Sosyal Güvenlik Kurumuna işsiz olduğunu bildirecek. Aydan aya genel sağlık primi 30 TL yatırmaya çalışacak. Dünyada bizim sosyal güvenlik postası kadar yoğun bir posta yok. Rekora doğru gidiyoruz. Bu sistemimiz hiç bir ülkede yok. Sistem olarak dört dörtlük değiliz ama olacağız" diye konuştu.
Nurten Canbasoğlunun ardından Kayıt Dışı İstihdam Sorumlusu Yılmaz Kabakçı tarafından basına ve öğrencilere sinevizyon gösteri eşliğinde bilgiler verildi.