Öldürmeye Teşebbüs Davası

Samsun'da bir kişiyi tüfekle vurarak ağır yaraladığı iddia edilen şahsın yargılanmasına başlandı.

İlkadım ilçesi İlyasköy Mahallesi Kanatlı Sokak üzerinde yaklaşık 5 ay önce meydana gelen olayda, kendisini darp ettiği iddia edilen Orhan A.'yı (31), av tüfeğiyle ateş açarak yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Uğur A.'nın (23), yargılanmasına başlandı. Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında Uğur A., kendini savunarak suçlamaları kabul etmedi. Sanık Uğur A., "İlk ateş ettiğimde 'Sen hala burada ne arıyorsun' diyerek şahsıma hakaret etmişti. Elini beline attı. Korktum ve
bu nedenle ateş ettim. Daha sonra da kafama belediyenin yollara koyduğu plastik madde atıldı. Şahsı görmeden arkada dönerken tüfek ikinci kez ateş aldı. Yaralama kastıyla hareket etmedim" dedi.
Olayda ağır yaralanarak ölümden dönen Orhan A. ise, "Elinde tüfek aniden bana ateş açtı. İlk ateş ettiğinde karnımdan yaralandım. Yüz üstü yere yattım. Yerde iken bana ateş etti. Sanıktan şikayetçiyim. Herhangi bir şekilde sanığı görünce kötü sözler sarf etmedim. Bana 'Seni öldürmeye geldim, öldüreceğim' dedi. Amacı beni yaralamak olsaydı bir kez ateş açardı" diye konuştu.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.