Mhp Balıkesir İl Başkanı Duran'dan Açıklamalar

MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran, il yönetimi ile birlikte yaptığı basın toplantısında, AK Parti Hükümetini eleştirerek referanduma 'hayır' gerekçelerini anlattı.

MHP İl Başkanı Mehmet Duran, parti binasında yaptığı basın açıklamasında "Ülkemiz; Hayatın her alanında yaşanan cepheleşmenin sancıları altında, bin yıllık kardeşliğinin sorgulandığı, mülkün temeli olan adalete olan güvenin sarsıldığı, kurumların kargaşaya sürüklendiği, siyasetin kirlendiği, halkının ise yoksullaştığı gelişmelerle tam bir çıkmaza doğru sürüklenmektedir. Başarısızlıklarını ve teslimiyetçi uygulamalarını gizlemek isteyenler ülke gündemini değiştirmek için çeşitli oyunlar
oynamaktadır. Gündemin işsizlik ve yoksulluk olması gerekirken, birden bire başka alanlara kayıyor olması bizce çok manidardır. Terörle mücadeleden kaçan, 'açılım' denilen yıkımdan vazgeçmeyen, vatandaşın düştüğü ekonomik durumu görmezlikten gelenler; siyasi çıkmaza düştüklerinde her defasında başka bir senaryo üretmişlerdir. 2002, 2004, 2007, 2009 dört seçim döneminde de sanal gündemler yaratarak seçime gitmişlerdir. Bu seçimde de anayasa referandumu ile ülkemizde kaos meydana
getirmektedirler. Bu anayasa değişikliği de bize göre bu senaryonun parçalarından sadece biridir" dedi.
"Anayasa değişikliği Türkiye için bir ihtiyaç mıdır" sorusunu cevaplayan Duran "Tabii ki, ihtiyaçtır. Anayasa metinleri kutsal metinler değildir ve zamanı geldiğinde değiştirilmelidir. Ancak; anayasa kavramının anlamı gereği yapılacak değişikliklerin toplumun iç dinamiklerinden doğması, toplumsal ihtiyaçları kendi taleplerinden karşılaması esas olmalıdır. Geniş toplumsal mutabakatla hazırlanıp, doğru zemine oturtulmadıkları sürece anayasalar kalıcı, kapsayıcı ve etkili olamaz" şeklinde konuştu.
"Bu İktidar samimiyet sınavında sınıfta kalmıştır" diye devam eden Duran, "Bu kadar acil ve elzem olduğunu beyan ettikleri anayasa değişikliğini, neden 8 yıllık iktidarlarının sonunda genel seçime 8 ay kala gündeme getirmişlerdir" ifadelerini kullandı.
Referandumda hayır diyeceklerini anlatan MHP Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran şöyle devam etti:
"Kapı kapı dolaşacağız. Hayırın ne kadar önemli olduğunu vatandaşlarımıza bir bir anlatacağız. Çünkü; 'hayır', şer odaklarına, inecek bir şamar, yıkım lobilerine atılacak tokat ve tehditlere karşı milli şahlanış olacaktır."
(TS-OK-Y)