Mersin Emniyeti'ne Taze Kan

Mersin Emniyet Müdürlüğü'nce, 'Vatandaş-Polis El Ele' kampanyası kapsamında alınan 56 araç, törenle hizmete girdi.

Mersin Emniyeti'ne Taze Kan
Mersin İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki devir-teslim töreninde konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin Emniyet Müdürlüğü hizmetlerinde kullanılmak üzere vatandaşların tamamen gönüllü katkıları ile sağlanan bu araçların, yine vatandaşların huzur ve güvenliği için kullanılacağını söyledi. Emniyet güçleri başta olmak üzere her düzeyde görev yapan tüm kurum ve kuruluşların yeni güvenlik anlayışının, hizmet verdiği halkla bütünleşmek, onlarla birlikte olmak, onların iş birliği ve katkıları ile sorumluluklarını ve beklentilerini en üst düzeye taşımak olduğunun altını çizen Güzeloğlu, "Bu doğrultuda başlatılan çalışmaları, toplum destekli polislik hizmeti olarak ifade ettiğimizi belirtmek istiyorum. İşin özünde bir bütün olarak güvenliğin, güvenliğe dayalı tüm dinamiklerin, güvenlik hizmetinden sorumlu bireyle, hizmet verdiği vatandaşlarımız ve toplumla bütünleşmesi yatmaktadır. Bu doğrultuda baktığımızda, doğrudan sorumlu emniyet ve polislerimizin bu hizmeti yaparken öncelikle karşılıklı işbirliği ve dayanışma içinde vatandaşlarımızla buluşmasının en önemli ve başarıya giden en belirleyici unsur olarak görülmesi gerekir" dedi.
Mersin'de İl Emniyet Müdürlüğü'nün bu doğrultuda gerçekten başarılı çalışmaları bulunduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Bunları daha üst ölçeğe taşıyarak toplum destekli polislikte Mersin'in konumunu daha özel bir yere taşımak hepimizin ortak sorumluluğu. Bu doğrultuda yapılan çalışmalar çerçevesinde bugün güzel bir gelişme daha gerçekleşiyor. Emniyet Müdürlüğü personelinin sıcak ve bu yakın iş birliği karşılığını buluyor. 56 araç gerçekten çok önemli ve değerli bir sayı. Bu Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün merkez ve ilçelerine çok önemli bir katkı sağlayacak. Ama daha önemlisi Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne, Mersin halkının duyduğu güvenin bir göstergesi olarak algılanacak. Benim açımdan daha anlamlı olan, böylesi bir işbirliği sonucu böylesi bir güvenin tesis edilmesidir" diye konuştu.
Mersin Emniyet Müdürü Arif Öksüz ise konuşmasında, polislik mesleğinde zamanın önemine dikkat çekti. Olunması gerektiği zamanda olunmadığında, 1 dakika bile geç kalındığında bunun faturasının çok ağır olabileceğini belirten Öksüz, "Bu nedenle yeni alınan bu araçlar bize güç verecek, kuvvet verecek. İş adamlarının bize verdiği bu destek, Mersin'in asayişine, huzuruna, güvenine verilen destektir. Verilen bu desteğin bedeli, bu şehrin güvenliği ve huzuru olarak ödenecektir. Daha da önemlisi sokaktaki yavrularımızın güvenliği ile ödenecektir" dedi.
Araç sürücülerine de seslenen Öksüz, "Bu araçlar milletin malıdır. Bu araçları kendi malınızdan daha iyi koruyup, daha iyi muhafaza edeceksiniz. Bir tek hedefi olmalı bu araçların, o da Mersin'in asayişi, güvenliği ve huzuru. Bunun dışında hiçbir şeyi kabul etmiyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından, araçların alınmasında katkı sağlayan işadamlarına Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, AK Parti Mersin Milletvekili Ömer İnan, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Süha Aydın, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Rahim Çonguloğlu, Mersin Barosu Başkanı Hulki Özel ve Emniyet Müdürü Arif Öksüz tarafından teşekkür plaketi verildi.
Tören, anahtarları Vali Güzeloğlu tarafından verilen sürücülerin yeni araçlarla Emniyet Müdürlüğü çevresinde tur atmasıyla sona erdi.