Mavi Marmara Gemisi İskenderun'a Gelecek

Gazze'deki Filistinlilere insani yardım götürmek üzere yola çıkan ve İsrail askerlerinin uluslararası sularda düzenlediği saldırıda 9 Türk'ün öldürüldüğü Mavi Marmara ve beraberindeki iki geminin İskenderun'a geleceği bildirildi

Gazze'deki Filistinlilere insani yardım götürmek üzere yola çıkan ve İsrail askerlerinin uluslararası sularda düzenlediği saldırıda 9 Türk'ün öldürüldüğü Mavi Marmara ve beraberindeki iki geminin İskenderun'a geleceği bildirildi.

İsrail'den römorkör ile yola çıkan Mavi Marmara ile yardım malzemesi taşıyan Gazze-1 ve Derya adlı Türk gemileri yurda geri dönüyor. İsrail'den yola çıkan Mavi Marmara gemisi İskenderun Limanına Gazze-1 ile Derya adlı iki insani yardım taşıyan gemi de İsdemir limanlarına 8-9 Ağustos tarihleri arasında demirlemesi bekleniyor.
İsrail askerlerinin saldırısında 10 kişinin öldürüldüğü 30'a yakın kişinin de yaralandığı Mavi Marmara Gemisi ile diğer iki gemi İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan yönetiminde ve üç savcı gözetiminde incelemeye alınacak.

Ankara ve İskenderun'dan özellikle Mavi Marmara gemisindeki saldırıyı en ince detaylarına kadar inceleyip rapor hazırlamak üzere özel bir ekip oluşturuldu. Ekipte Sahil Güvenlik'ten, Deniz Ticaret Odası'ndan gemi mühendisleri, gemi zabıtları uzman bilirkişiler yer alıyor.

İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan'ın idaresindeki üç savcı ve oluşturulan özel inceleme ekibi tüm dünyanın gözleri önünde naklen cereyan eden İsrail askerlerinin gerçekleştirdiği operasyonun tahribatını delillendirecek. Ekip, gemilerin içerisindeki suç delillerini, kurşun deliklerinin giriş çıkış açılarını, gemide meydana gelen olay yerindeki değişiklikleri, özel teknolojik ekipmanlar kullanılarak saptayacak ve rapor edecek.

Çok derinlemesine gerçekleştirilecek olan savcılık incelemesinin uzmanlara göre bir veya iki gün sürebileceği belirtiliyor.
Bu arada savcılık incelemesi sonrasında İskenderun ve İsdemir Limanlarında demirleyen üç gemiyi görmek üzere Türk Dışişleri ile Birleşmiş Milletler'den birer heyetin daha gelmesi bekleniyor.