İnternette Tanıştı Dünya Evine Girdi

İzmir'in Çeşme ilçesinde elektrikçilik yapan Hasan Hüseyin Bozkaya bir yıl önce internet aracılığıyla tanıştığı Emma Alexandra Hopwood (29) ile hayatını birleştirdi

İzmir'in Çeşme ilçesinde elektrikçilik yapan Hasan Hüseyin Bozkaya bir yıl önce internet aracılığıyla tanıştığı Emma Alexandra Hopwood (29) ile hayatını birleştirdi. Baba evi Salihli'ye bağlı Mevlütlü köyünde düğün merasimine damadın babası Celal Bozkaya, annesi Fatma Bozkaya, gelinin annesi Bronwen Hopwood ile çok sayıda davetli katıldı.
Sosyal paylaşım sitesinde tanıştığı Emma Alexandra Hopwood ile çok iyi anlaştıklarını ifade eden Hasan Hüseyin Bozkaya (29) şöyle konuştu: "2004 yılından bu yana Çeşme'de yaşıyorum. Bir gün paylaşım sitelerinden birisinde dolaşırken Emma ile tanıştım. İngilizcem çok iyi olmadığı için İngilizce - Türkçe çeviri sitelerinin desteği ile arkadaşlık kurdum. Ayrıca bana Çeşme'de yaşayan ikinci annem diye hitap ettiğim Nuket Tanrıkulu da İngilizce dersi vererek bana yardımcı oldu. Kısa sürede Emma ile iyi
anlaştık. Günde yaklaşık 4 saat boyunca görüntülü olarak konuşuyorduk. Daha sonra Emma Türkiye'ye gelerek yüz yüze görüştük. Birbirimize uyumlu bir çift olduğumuzu anladıktan sonra evlenmeye karar verdik."
Türk yemeklerini öğrenmek için kitap aldığını söyleyen Hasan Hüseyin Bozkaya; şunları söyledi: "Emma yemek kültürümüze bayıldı. Hatta kendisi yemekleri öğrenmek için yemek kitabı bile aldı"
Türkiye'ye gelin gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Emma Alexandra Hopwood ise; "Hüseyin'i çok seviyorum. İki değişik kültürün evliliğinden bir problem olacağını düşünmüyorum. Türk yemeklerini seviyorum ve Türkçe öğreneceğim. Türkiye'de yaşamaktan dolayı çok memnunum" dedi.
Emma, İngiltere'nin Wales şehrinde 3 kız kardeşten ikincisi olduğunu ve kuaförlük mesleği ile uğraştığını söyledi. Emma ve Hasan Hüseyin Bozkaya çiftinin Çeşme'de yaşayacakları öğrenildi.
(ES-HO-Y)