'Her Köye Bir Kobi' Projesi Kütso'da Tanıtıldı

Kredi Garanti Fonu A

'Her Köye Bir Kobi' Projesi Kütso'da Tanıtıldı
Kredi Garanti Fonu A.Ş. Genel Müdürü Hikmet Kurnaz'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Her köya bir KOBİ' projesi ve 'KOBİ'lerin Finansmana Erişiminde Kredi Garanti Fonu'nun Rolü' hakkında, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KÜTSO) bilgilendirme semineri düzenlendi.
Kredi Garanti Fonu A.Ş. Genel Müdürü Hikmet Kurnaz ve Kredi Garanti Fonu Kaynak ve Ürün Geliştirme Müdürü Canan Şakar tarafından sunulan bilgilendirme seminerinde Avrupa Yatırım Fonu ile imzalanan anlaşmaya istinaden özellikle kırsal kesimdeki girişimciliği yaygınlaştırmaya yönelik olan proje ile Türkiye genelinde KOBİ'lere 112,5 milyon Euro kredi kullandırılması amaçlanan krediye erişim için Kredi Garanti Fonu'nun kefaleti hakkında bilgiler verildi.
Kredi Garanti Fonu'nun kuruluş yapısı, amaçları, çalışma şekilleri ile ilgili olarak bilgiler verilen seminerde, 'Her köye bir KOBİ' projesi hakkında da açıklamalar yapıldı. Bu projenin amacının KOBİ'leri geliştirmek, yeni yatırımları desteklemek, kırsal kesimdeki girişimciliği artırmak, kırsal kesimdeki nüfusu yerinde tutmak, istihdamı artırmak olduğunun altı çizildi. 112,5 milyon euro büyüklüğündeki proje kapsamında, KOBİ Başına toplam kredi limitinin 1 milyon 250 bin TL olduğu ve bu projeden yararlanmak isteyen KOBİ'lerin Kredi Garanti Fonu kefaletinden yararlanma olanakları açıklandı. Kredi Garanti Fonu kefaleti ile ilgili olarak yararlanıcı kriterlerinin; KOBİ ve KOBİ sayılan vasıflara sahip esnaf ve sanatkar, tarımsal işletme, çiftçi ve serbest meslek mensubu olmak, iflas ve tasfiye sürecinde olmamak, vergi ve SGK borçlarından dolayı takibat sürecinde olmamak, finans kurumları tarafından haklarında takibat bulunmamak olduğu belirtildi.
Kredi Garanti Fonu tarafından yürütülen diğer projeler hakkında da kısa bilgiler verilen seminerin sonunda katılımcıların yönelttiği sorular, Kredi Garanti Fonu A.Ş. Genel Müdürü Hikmet Kurnaz tarafından cevaplandırıldı.