Blackberry Almanya'da da kara listede

Güvenli olmadığı gerekçesiyle eleştirilen Blackberry cihazının yasak olduğu ülke kervanına Almanya da katıldı. Federal İçişleri Banklığının, geçen yıl

Güvenli olmadığı gerekçesiyle eleştirilen Blackberry cihazının yasak olduğu ülke kervanına Almanya da katıldı. Federal İçişleri Banklığının, geçen yıl memurlara Blackbarry ve iPhone cihazlarını kullanmamalarını önerdiği ortaya çıktı.

Almanya'da hükümetin güvenlik endişesi nedeniyle başta Blackberry olmak üzere bir takım cihazlara yasak getirdiği belirtildi. Federal İçişleri Bakanlığı, memurlara geçen yıl hem Blackberry hem de iPhone cihazlarının kullanılmamasını tavsiye ettiği ortaya çıktı. Tavsiyeye, kamuya ait elektronik bilgi ve iletişim ağına yapılan çok sayıda saldırı gerekçe olarak gösterildi.

İçişleri Bakanlığı'nın tavsiyesinde, özellikle bu taşınabilir cihazların İletişim Teknolojileri Sistemleri ve Yönetim Ağı için önemli bir tehlike oluşturduğu belirtildi. Yasağın getirilmesinde ayrıca, Blackberry'nin bilgi işlem merkezinin Kanada ve İngiltere'de olmasının ve bu merkezlerin başta ABD olmak üzere bu iki ülke hükümetleri tarafından kontrol edilebilmesinin önemli rol oynadığı kaydediliyor. Zira Blackberry ile yapılan her işlem bu iki merkez üzerinden yapılıyor.

Deutsche Welle'nin internet sayfasında yer alan habere göre, Blackberry yasağı, Enformasyon Teknolojileri Güvenliği Dairesi'nin önerisiyle getirildi. Almanya Başbakanlığı ve Federal Dışişleri Bakanlıkları'nın da bu son teknoloji ürününe yasak getirdi.