Ankaraspor tarih oldu

Futbol Ferasyonu Yönetim Kurulu dün İstanbul'da yaptığı toplantıda Bank Asya 1.Lig takımlarından Ankaraspor A....

Futbol Ferasyonu Yönetim Kurulu dün İstanbul'da yaptığı toplantıda Bank Asya 1.Lig takımlarından Ankaraspor A.Ş.'nin tescilini iptal ederek kulübü tarihe gömdü. Yönetim Kurulu bu kararı; Ankaraspor A.Ş.'nin TFF nezdindeki taahhütlerine uymaması, Bank Asya 1.Lig'e düşürülmesine ilişkin PFDK ve Tahkim Kurulu tarafından onaylanan karar aleyhine dava açması, ayrıca TFF düzenlemelerini ciddi ve sürekli bir şekilde ihlal etmesi nedeniyle aldığı bildirildi. Karar gereği, TFF üyeliği askıya alınan Ankaraspor, Bank Asya 1.Lig dahil hiçbir kategoride müsabakalara iştirak edemeyecek. Fikstür uyarınca Ankaraspor ile maçı olan takımlar, o haftayı maç yapmadan geçirecek. Bu uygulama 2010-2011 sezonunda Ankaraspor A.Ş.'nin faaliyet göstermeyi planladığı A2 Ligi ve diğer tüm alt yaş liglerinde geçerli olacak.

1.LİG'DEN 2 TAKIM DÜŞECEK
Tüm profesyonel ve amatör liglerden ihraç ve tescili iptal edilen Ankaraspor'un dışında 2010-2011 sezonu sonunda Bank Asya 1.Lig'den sadece iki takım düşecek. Hiçbir kategoride yer almayacağı açıklanan Ankaraspor'un futbolcularının serbest kalıp, transfer sezonu sonuna kadar başka bir kulübe bonservis bedeli ödemeden transfer olabileceği öne sürülüyor. Kulübün tesisleri ise Ankaraspor AŞ'nin olduğu için şirkette kalacak. 30 Ağustos'ta tarihinde yapılan Ankaragücü kongresinde Ahmet Gökçek başkanlığa seçilip diğer Ankaraspor AŞ yöneticileri yönetim kuruluna seçilince TFF, Gökçek ve diğer yöneticilerin istifasını istedi. Bu gerçekleşmeyince Ankaraspor küme düşürülmüştü.

EYÜPSPOR'A VETO
Ankaraspor'un tescilinin iptal edilip Bank Asya 1.Lig'den düşürülmesi sonrası ligin 17 takıma inmesi üzerine 1.Lig'e terfiyi play-off finalinde Tavşanlı'ya yenilerek kaçıran Eyüpspor'un federasyona başvurduğu öğrenildi. Ancak TFF, "Bu sezon iki takım düşürülecek" diyerek Eyüpspor'un başvurusunu redetti.

OYUNCULAR SERBEST Mİ?
Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Ankaraspor A.Ş'nin tescilini iptal ettiğine dair kararının ardından futbolculara ne olacağı tartışılıyor. TFF'nin içinde bu konuda iki görüş dile getiriliyor. Bir grup hukukçu, "Kulüp kapandı. Ortada kulüp olmayınca futbolcular serbest kalır. Talibi çıkan bonservis bedelsiz istediği yere transfer olur" görüşünü savunuyor. Bir grup da şirketin sadece TFF'ye tescilinin iptal edildiğini savunarak, "Ortada bir anonim şirket var. Futbolcu bonservisleri bu şirketin aktifleri arasında. Dolayısıyla futbolcuları transfer etmek isteyenler şirketten bonservisini almak zorunda. Ama şirket de anlaştığı şekilde maaşları ödemek zorunda" diyorlar. Bu grup, daha önce Beşiktaş'ta oynayan Delgado'nun bonservisinin TFF'ye tescilli olmayan Yıldız Holding'de bulunmasını örnek gösteriyor. Ancak o örnekte de Delgado ücretini Yıldız Holding'den değil, Beşiktaş'tan alıyordu.

SON GİDEN İLHAN İLE SON GELEN TAYFUN KONUŞTU:
"TFF'yi bekliyorum"
ANKARASPOR'UN futbolcusu iken 22 Temmuz'da Karabükspor'a kiralanan İlhan Parlak karara çok üzüldü. Parlak, "Ankaraspor'la 3 yıllık kontratım vardı, durumum ne olacak bilmiyorum. Arkadaşlarım için çok üzgünüm. Herkes ailesini başkente getirip ona göre anlaşmalar yaptı. Şimdi herkes çok zor durumda kalacak, yazık oldu" dedi.

"Futbolcular kaybetti"
ANKARASPOR kaptanı Tayfun Türkmen, karar karşısında şok olduklarını söyledi. Geçtiğimiz ay Konyaspor'dan transfer olan Tayfun, "Kulübün kapanması Türk futbolu adına üzücüdür. Ortada bir dava varsa ve kaybeden futbolcuysa bu karar ne kadar adaletli olur, kamuoyuna bırakıyorum. Altyapıda hayalleri olan birçok gence yazık oldu" diye konuştu.

SAYISIZ YILDIZ FUTBOLCUYU TÜRK FUTBOLUNA KAZANDIRDILAR
Kapatılmasına karar verilen Ankaraspor'un bünyesinden çok sayıda futbolcu yetişti. Galatasaraylı Mustafa Sarp, F.Bahçeli Özer Hurmacı, Beşiktaşlı Hakan Arıkan ve Erhan Güven, Trabzonsporlu Murat Tosun, Bursasporlu Vederson ve Antalyasporlu Tita takımın formasını giyen futbolculardan bazıları... Kulübün 15 Yaş Altı takımı geçen sezon Türkiye Şampiyonu olurken, A2 ekibi de Türkiye finalinde boy göstermişti.