Akçakoca'da Yıkım

Akçakoca sahil şeridinde bulunan deniz feneri isimli bir işyeri Akçakoca kaymakamlığının yıkım kararı ile yıkıldı.

Akçakoca'da Yıkım
Akçakoca'da eski belediye Başkanı Erol Solak zamanında sahile getirilip insanların kullanması için açılan 1o8 yıllık bagen Akçakoca kaymakamlığının emri ile turistlerin gözleri önünde yıkıldı. Konu hakkında bilgiler veren işletmeci Mehmet Kasımay "108 yıllık tarihi bir yer bu yıkılan yer. Eski Başkan Erol Solak zamanında Doğu Karadeniz'den bütün halde getirildi. Burası çok uzun zamandan beri Akçakoca'ya hizmet vermiş olan bir yer neden yıktılar bilmiyorum" dedi.
Kasımay, kendilerine daha önceden dışarıda kalan kısmın yıkılması için dava açıldığını ancak davayı kazandıklarının tekrar temyize gidilmesinin ardından yıkım kararı çıkarıldığını belirterek, "Festival öncesi mahkemede belirtilen yer yıkıldı. Kaymakamlık yaz ayında turistik yerlerde yıkımın yasak olmasına rağmen tüm yeri iş makinalarıyla yıktı. Bu tarihi eseri hasar görmeden taşımayı teklif ettik kabul etmediler" diye konuştu.
Akçakoca'da bulunan tatilciler ve Akçakoca halkı ise yıkımın bir rezalet olduğunu tarihi bir önem arz eden bir yerin hunharca yıkılmasının kötü olduğu ve sorumlu kimse Akçakoca turizmine balta vurduğunu söylediler.