YAŞ'ta bir gün daha sona erdi

Yüksek Askeri Şura toplantısının 4. günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'sız sona erdi.

YAŞ'ta bir gün daha sona erdi
“Balyoz” gölgesinde devam eden YAŞ toplantılarının 4. gününde Başbakan Erdoğan toplantıya katılmadı. Kararlar henüz açıklanmazken, YAŞ'ın son günü de sona erdi.
“Balyoz” davasında 102 asker hakkında yakalama kararı verilmesi, “internet andıcı” soruşturmasında ise aralarında 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın da bulunduğu 19 subayın ifadeye çağrılması Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantılarına damgasını vurdu.
Bu sabah başlayan YAŞ toplantılarının 4. gününde ilginç bir gelişme daha yaşandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şura toplantısına katılmadı.
Erdoğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile görüşme yaptı. Başbakanlık Resmi Konutu'nda yapılan görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.
Erdoğan, daha sonra MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ''olağan'' haftalık görüşmesini yaptı.
Saat 15.00'dan sonra komutanlar kargahtan ayrılmaya başladı. Böylece YAŞ toplantılarının 4. günü de sona ermiş oldu.
İMZA OLMADAN KARAR ÇIKMAZ
Daha önceki YAŞ toplantılarında Başbakan, son günde de toplantıya katılarak kararları imzalıyordu.
İmzanın ardından kararlar Genelkurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı tarafından Çankaya Köşkü’ne götürülüyordu.
YAŞ'IN ÜÇÜNCÜ GÜNÜ BÖYLE GEÇTİ
YAŞ toplantılarının üçüncü gününde başdöndüren bir trafik yaşanmıştı. İşte saat saat yaşanan gelişmeler:
Saat: 09.30
Yüksek Askeri Şura saat toplandı.
Saat: 12.00
YAŞ toplantısı sona erdi. Şura üyeleri Cumhurbaşkanı Gül'ün yemeğinde buluşmak üzere karargahtan ayrılırken Başbakan Erdoğan'ın rotası resmi konuttu.
Saat: 12.05
Erdoğan, konutta hem Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile hem de Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile görüştü.
Saat: 12.30
Çankaya Köşkü’nde gerçekleşecek yemeğin başlamasına 1 saat kala ilk zirve gerçekleşti. Başbakan şura üyelerinden önce Dışişleri Konutu’na geçerek Gül ile biraraya geldi.
Saat: 13.30
Cumhurbaşkanı Gül'ün konutunun kapıları bu kez şura üyeleri için açıldı. YAŞ’ın gündemindeki başlıklar, toplantıların 3. gününde yemekli sohbette masaya taşındı.
Yemeğin ardından şura üyeleri tek tek konuttan ayrıldı. Ancak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve Başbakan Erdoğan konutta kaldı.
Saat: 14.35
Gül, Erdoğan ve Başbuğ arasında üçlü zirve başladı. Şura gündemindeki pek çok tartışmalı dosyanın konuşulduğu zirve 1.5 saat sürdü.
Saat: 16.00
Başbakan Erdoğan yeniden resmi konuta döndü. Erdoğan bu kez üçlü zirveden aldığı bilgilerle Adalet Bakanı Ergin ile biraraya geldi. Adalet Bakanı 30 dakika sonra konuttan ayrıldı.