Vali Uzun Makinist Koltuğuna Oturdu

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, düzenlenen nostaljik tren gezisinde makinist koltuğuna oturarak tren kullandı.

Vali Uzun Makinist Koltuğuna Oturdu
Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail Duvan ve Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ile birlikte nostaljik bir tren gezisi yaptı. Çankırı Tren Garı'na gelen Vali Uzun, Gar Müdürü İbrahim Nevruz'dan bilgi aldıktan sonra beraberindekilerle birlikte trenin lokomotifine bindi. Lokomotifte trenin nasıl hareket edeceği konusunda makinist, Vali ve beraberindekilere kısa bir bilgi verdi. Çankırı şehir merkezinden çıkana kadar makinistin kullandığı treni daha sonra makinist koltuğuna oturan
Vali Uzun kullandı.
Karabük'e demir cevheri taşıyan 23264 sefer sayılı trene konulan küçük bir vagon ile basın mensupları ve bazı demiryolu çalışanları da nostaljik geziye eşlik etti. Çankırı garından çıktıktan sonra yaklaşık 30 kilometre hızla seyreden trenden çevrenin fotoğraflarını çeken basın mensupları makinist koltuğunda oturan Uzun'un fotoğraflarını çekebilmek için birbiriyle yarıştı. Ildızım istasyonunda kısa bir mola veren trenin lokomotifinden inen vali Uzun, arka taraftaki vagona binerek bir süre dinlendi.
3 bin 500 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun 2. tüneli olan Göllüce tüneli girişinde duran trenin makinist koltuğuna tekrar oturan Vali Uzun, buradan sonra Göllüce köyüne kadar treni kullandı. Göllüce girişinde treni karşılayan vatandaşları selamlayan Uzun'un, ''Selamsız Bandosu gibi olduk'' demesi etraftakilerin uzun süre gülmesine neden oldu.
Ailesindeki bir çok kişinin demir yollarında çalıştığını söyleyen Uzun, bu nedenle trenlere karşı büyük ilgi duyduğunu ifade ederek, kendisi için önemli bir gün olduğunu kaydetti. Vali Uzun, Göllüce köyünde köy halkıyla görüştü.