Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Görevden Alındı

Adana'nın Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Salih Yıldırım, müfettiş raporuna istinaden görevden alındı

Adana'nın Kozan Devlet Hastanesi Başhekimi Salih Yıldırım, müfettiş raporuna istinaden görevden alındı. İlgili müfettiş raporunda 52 kişi hakkında çeşitli idari cezaların verilmesinin öngörüldüğü bildirildi.
Kozan Devlet Hastanesi'nde yaklaşık iki aydır sürdürülen müfettiş incelemesi sonunda hazırlanan raporda, hastanede görevli 17 kişi hakkında yemek hizmeti, 14 kişi hakkında çeşitli alımlardan kamu zararı oluşturmak suçu başta olmak üzere çeşitli gerekçelerle toplam 52 kişiye uyarı, kınama, maaş kesintisi ve kıdem durdurma gibi cezalar verilmesi istendi. Raporda hasta refakatçilerinden yemek parası tahsil etmeyerek kamu zararına sebep olduğu şeklinde hakkında çeşitli iddialar da bulunan Başhekim Salih
Yıldırım'ın görevden alınmasının da uygun olacağı belirtildi.
Sağlık Bakanlığı, hazırlanan müfettiş raporu üzerine Kozan Devlet Hastanesi'nde 5 yıldır görev yapan Salih Yıldırım, bugün görevden alarak Adana Numune Hastanesine göz doktoru olarak görevlendirdi.
Yıldırım da kendisiyle ilgili kararı yeni öğrendiğini, henüz kendisine yazılı bir tebliğ ulaşmadığını belirterek, görevden alınması ile ilgili yorum yapmak istemediğini belirtti.