İsrail-Lübnan geriliminde tansiyon düştü

İsrail-Lübnan sınırında dün yaşanan çatışmanın ardından taraflar tansiyonu düşürdü. İsrail ordusu "Askerimize ateş açılmasının arkasında tek bir Lübnanlı subay olduğunu tahmin ediyoruz" açıklamasını yaptı. Lübnan Hizbullah'ı da, "Bu kez yaşananları izledik. Ama ikinci kez olursa, sadece izlemekle kalmayız" uyarısında bulundu.

İsrail-Lübnan sınırında dün yaşanan çatışmanın ardından taraflar tansiyonu düşürdü. İsrail ordusu "Askerimize ateş açılmasının arkasında tek bir Lübnanlı subay olduğunu tahmin ediyoruz" açıklamasını yaptı. Lübnan Hizbullah'ı da, "Bu kez yaşananları izledik. Ama ikinci kez olursa, sadece izlemekle kalmayız" uyarısında bulundu. Dün İsrail askerlerinin sınırı bölgesinde bir ağacı kesmesi sırasında çıkan çatışmada, bir İsrail, 3 Lübnan askeri ölmüştü.

Lübnan tarafında bir de gazeteci hayatını kaybetti.

Çatışmanın ardından Güney Lübnan'ın hakimi konumunda bulunan Hizbullah'ın tepkisi merak konusuydu.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, "Lübnan ordusunu hedef alan İsrail'in eli kırılacaktır" dedi, bir sonraki çatışmada sessiz kalmayacaklarını söyledi.

Uluslararası toplumsa itidal çağrıları geldi.

BM Güvenlik Konseyi dünkü toplantısında durumu görüştü, "Çatışmadan derin endişe duyuyoruz" dedi.

ABD ve Avrupa Birliği de "azami itidal" çağrısında bulundu. AB Dışişleri Bakanı Catherine Ashton, olayların "derhal ve eksiksiz" soruşturulmasını istedi.