Haber turu

Bu kamera trafik canavarını durduracak Ahtapot Paul sonunda reklam yıldızı oluyor İsviçrelİ bilim ad...


Bu kamera trafik canavarını durduracak Ahtapot Paul sonunda reklam yıldızı oluyor
İsviçrelİ bilim adamları, her yıl dünya genelinde milyonlarca can alan trafik canavarına karşı son teknoloji bir trafik kamerası geliştirdi. Ağustos sonunda İsviçre'nin Cenevre kentinde kullanımına başlanacak kamera, diğer kameralar gibi kırmızı ışıkta geçen veya hız sınırını aşan sürücüleri tespit ederken, aynı zamanda emniyet şeridini ihlal eden ve şerit ihlali yapan araçları da görüntüleyebiliyor. Trafistar adı verilen kamera, 500 metrelik bir mesafede, 22 aracı birden aynı anda görüntüleyebiliyor. Cenevre polis şefi Jean- Marc Pecorini, "Şehirdeki yaklaşık 100 eski kamerayı Trafistar'la değiştireceğiz. Sürücüler eskisi kadar kolay ihlal yapamayacak. Kamera yazılımı ihtiyaca göre yenilenebiliyor" dedi.
DIŞ HABERLER

Blackberry'den yeni dokunmatik cep
Apple iPhone'un dokunmatik telefon rüzgarına Storm ile başarısız bir yanıt veren Blackberry markasının sahibi Research In Motion (RIM) şirketi, Amerikalı GSM operatörü AT&T ile BlackBerry 9800 olarak da bilinen Torch modelini tanıttı. 3.2 inç ekrana sahip Blackberry Torch (Blackberry 9800), dokunmatik ekran, kızaklı QWERTY klavye ve optik dokunmatik yüzey gibi özelliklere sahip. Blackberry Torch'da 512 MB bellek, 4 GB dahili hafıza, 4 GB MicroSD kart ve 5 MP çözünürlüklü otomatik odaklanma destekli kamera olduğu şirketin web sitesinde yer alıyor. BlackBerry Torch, WiFi, 3G ve Bluetooth 2.1 gibi kablosuz ağ yeteneklerine sahip olurken, sürgülü tuş takımı ile kendi klasik kullanımından vazgeçmeden dokunmatik ekrana sahip oluyor. Blackberry Torch işletim sistemi olarak Blackberry 6'yı kullanıyor. RIM'in yeni akıllı telefonu Blackberry Torch'un piyasaya çıkış tarihi ve fiyatıyla ilgili henüz bilgi verilmiyor. Ancak AT&T ile kontratlı olarak satılması pek şaşırtıcı olmayacak.

Ahtapot Paul sonunda reklam yıldızı oluyor
Dünya Futbol Şampiyonası maçlarındaki isabetli tahminleri ile biranda tüm dünyanın ilgi odağı haline gelen Ahtapot Paul'un başına talih kuşu kondu. Gündemden hiç düşmeyen, Oberhausen akvaryumunun sakinlerinden Paul, artık bir reklam yıldızı. Tıpkı futbolun dev isimleri David Beckam, Michael Ballack ve Cristiano Ronaldo gibi şimdi de Ahtapot Paul'ün yıldızı Alman duvarları üzerinden parlıyor. Paul görüntüsü belki diğer ünlü reklam yıldızları gibi bir iç çamaşırı veya ünlü bir parfüm figürü olmasına imkan vermiyor olabilir ama yine de bir süpermarket zincirinin servis araçlarının üzerine afiş olabildi. Ahtapot Paul'e 160 reklam teklifi geldiği öğrenildi.