Gürsel Tekin tek aday

Referandumda "evet" oyu vereceğini açıklayan CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem, disipline sevk edildi.<...


Referandumda "evet" oyu vereceğini açıklayan CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem, disipline sevk edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi(PM) toplantısında Eşref Erdem'in bir gazeteye verdiği röportajdaki sözleri ele alındı. Edinilen bilgiye göre toplantıda CHP PM üyeleri Hikmet Çelik, Korkmaz Karaca ve Mehmet Süne tarafından Eşref Erdem'in disipline sevk edilmesi önerildi. Grup Başkanvekili Kemal Anadol da, Erdem'in sözlerine sert tepki göstererek, partiyi yıprattığını ve referandum öncesinde doğru olmadığını söyledi.

-İTİRAZ EDEN OLMADI-

Basın kapalı gerçekleşen toplantıda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Erdem'in disipline sevk edilmesi önerisini oylamaya sundu. Yapılan oylama sonucunda Erdem'in disipline sevk edilmesi istemine karşı çıkan olmadı ve Eşref Erdem'in bir yıl ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmesi kabul edildi.

-REFERANDUM ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILDI-

PM toplantısında referandum çalışmaları masaya yatırılırken, sonucun "nasıl hayır"a çevrileceği konuşuldu. Milletvekillerinin illere giderek çalışma yapması kararlaştırılırken, eski sürtüşmelerden dolayı ihraç edilen partililerin durumu da tartışmaya açıldı.

-GÜRSEL TEKİN SON MADDE-

Berhan Şimşek'ten boşalan MYK üyeliği için yapılacak seçim maddesi ise PM toplantısının son maddesi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK üyeliği için Gürsel Tekin'i önerecek. Ancak Tekin'in MYK üyeliğine seçilebilmesi için 80 kişilik PM üyelerinin 41'inin oyunu alması gerekiyor.

TEKİN'İN OYLAMASINA GEÇİLDİ

CHP Parti Meclisi(PM) toplantısında boş olan MYK üyeliği için yapılacak seçime geçildi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, adayının Gürsel Tekin olduğunu açıkladı.

Edinilen bilgiye göre Kılıçdaroğlu'ndan sonra söz alan Genel Sekreter Önder Sav da Tekin'i desteklediğini ifade eden bir açıklama yaptı.(