Düzce'de Ab Bilgilendirme Toplantısı

Düzce Valiliği tarafından muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcilerine yönelik olarak Avrupa Birliği (AB) bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Düzce'de Ab Bilgilendirme Toplantısı
Vali Yardımcısı İlhan Turgut'un başkanlık ettiği toplantıya katılımın az olduğu gözlendi. Turgut AB'ye katılım süreci, AB fonlarından faydalanmanın yolları, proje başvuruları ve birliğe üye olmanın sağlayacağı katkılar ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.
Toplantıda bir konuşma yapan Vali Yardımcısı İlhan Turgut birlik ile ilgili kamuoyunda oluşan önyargıyı ortadan kaldırmayı amaçladıklarını kaydederek "Amacımız AB'nin sağlayacağı fon desteği, proje desteği hakkında bilgiler vermek. Kamuoyuna AB ile ilgili doğru bilinen yanlışları düzeltmek ve önyargıları gidermek. AB nedir, birlikten nasıl fon alınır, proje başvuruları nasıl yapılır bunları konuştuk. Ama STK'larımız da muhtarlarımızda zannediyorum AB'den umudunu kesmiş durumda" dedi.
Birliğe katılım amacının yaşam standartlarını yükseltmek olduğunu dile getiren Turgut şöyle devam etti: "Bu bir medeniyet projesi Dünyanın tüm gelişmiş ülkeleri bu birlikte yer alıyor. Birlikte yer almak istememizin amacı üye ülkelerin vatandaşlarına sağladığı kolaylıkları Türkiye'de de sağlayabilmek. Herkesin kafasında bazı soru işaretleri var. Ama standartlarımızı yükseltmek için birliğe katılmak istiyoruz."