Dp Eski Genel Başkanı Soylu İzmir'de Evet İstedi

29 Mart yerel seçimleri öncesinde Demokrat Parti Tire Belediye Başkan Adayı Tayfur Çiçek için Tirelilerden oy istemeye ve seçimlerden sonra Belediye Başkanı olan Tayfur Çiçek'i tebrik ziyaretine gelen Soylu, bu sefer 12 Eylül Referandumunda Tirelilerden 'Evet' oyu istemeye geldi

Dp Eski Genel Başkanı Soylu İzmir'de Evet İstedi
29 Mart yerel seçimleri öncesinde Demokrat Parti Tire Belediye Başkan Adayı Tayfur Çiçek için Tirelilerden oy istemeye ve seçimlerden sonra Belediye Başkanı olan Tayfur Çiçek'i tebrik ziyaretine gelen Soylu, bu sefer 12 Eylül Referandumunda Tirelilerden 'Evet' oyu istemeye geldi.
Demokratlar Platformu Tire Temsilciliği tarafından oluşturulan Anayasa Tartışma Paneline Katılan Süleyman Soylu eksikliklerine rağmen neden 'Evet' denmesi gerektiğini anlattı. Panel yönetimini yapan Akademisyen Gökçe Ok'un açılış konuşmasıyla başlayan panelde ilk olarak ev sahiplerinden Demokrat Parti Tire Eski İlçe Başkanı Bekir Keseli konuşma yaptı.'Nikâh masasında bile bu kadar iştahlı evet denmeyeceğini' dile getiren Keseli zorla güzellik ve zorla demokrasinin olamayacağını belirtti.
Panelin bir diğer konuşmacılarından biri ise Eski Cumhurbaşkanlarından Celal Bayar'ın torunu Demokrat Parti Eski GİK Üyesi Emine Güsroy Naskalı idi. Verilecek 'Evet' oyunun AK Parti'ye yaramayacağını belirterek söze başlayan Naskalı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bazı eksiklikleri olmasına rağmen bu pakete evet dememiz gerekiyor, ilerleyen zamanlarda yeni maddelerle düzenlenebilir ama şu anki hali bile evet demeye uygundur. Referandum partiler üstü bakılması gereken bir oylamadır ve bu bir hesaplaşma olayı değildir.
Naskalı'nın ardından mikrofona davet edilen Anayasa hukukçusu Faruk Bilir 'Bu pakete yönelik suçlamaları gerçekçi bulmuyorum' diyerek söze başladı. Değişikliklerin Anayasa'nın ruhunu değiştirmediğini de aktaran Bilir yıllarca bu taslaklarla uğraştıklarını söyledi:
Soylu' Referandum Türkiye'nin Dönüm Noktası Olacaktır'
Alkışlar eşliğinde mikrofona davet edilen Süleyman Soylu coşkulu konuşmasına 'Siyaset yapmadan, politikanın ardına sığınmadan, dürüst, namuslu, hür bir Türk Vatandaşı olarak buradayım' diyerek başladı. Referandumun Türkiye için bir dönüm noktası olacağına inandığı ve bunları Tireliler aktarmak için Tire'de olduğunu sözlerine ekleyen Soylu konuşmasında CHP'nin yanı sıra Eski DP ve ANAP Liderlerine de yüklendi. Eski Liderler Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu'ya 367 tartışmalarında meclise girmediniz ve bunun vebalini ödediniz' diye seslenen Soylu "Yüzde 15'lerde olan partimiz sizin yüzünüzden % 5'lere geriledi" dedi. Katılımcılar tarafından alkışlarla defalarca sözü kesilen Soylu 1 saat boyunca niçin 'Evet' denmesi gerektiğine dair açıklamalarda bulundu.
İşte Soylu'nun sözleri: "Türkiye'nin görevi demokrasiyi uygulamaktır. Türkiye demokrasiye yaşıyor mu? Önce bunun cevabını vermemiz gerekiyor. Ben DP Misyonunda yetişmiş biriyim baskılara tahammül edemem, bu benim DP Ailesinden aldığım terbiyemdendir. 1950-1960 arası bu ülkedeki teba muamelesini kabul edemediler ve 1960 sonrası tehlike başlattılar. Bu tehlike bugünlere büyüyerek geldi. Şu an imtiyazlı bir cumhuriyette hukuk karşısında herkesin ayrı nitelendirildiği bir devlette yaşıyoruz. Demokrasi adalet, güven ve herkesin devletin karşısında eşit olduğu bir anlayış değil midir? Tekrar soruyorum bu ülkede demokrasi gerçekten yaşanıyor mu? Sizler vatandaş olarak karar vereceksiniz. Vatandaş mı olacaksınız yoksa Kapı kulu mu? İşte bu referanduma evet demek sizi vatandaş yapacaktır. İşte bu yüzden sizden 'Evet' demenizi istiyorum, 'Menderes, Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu benden hesap sormasın diye ben sizden evet istiyorum. Çünkü biliyorum ki ben bunu yapmazsam Menderes benden bunun hesabını soracaktır. Ey CHP zihniyeti asıl lafımda sana hiç boş yere insanlardan bir şey isteme çünkü sende 1961'in ahı var, kimse inanmaz sana. Referanduma evet dersek AK Parti'ye evet demiş oluruz diyorlar. Bu AK Parti Anayasası diyorlar.1980 darbe anayasasına bu kadar itiraz etmemiştiniz nedir şimdi bu itiraz? Bu milletle oyun oynamayın, bu millet her şeyi bilir. Bu AK Parti Anayasası değildir, evet eksiklikleri vardır daha iyisini yapmak Kıratın yeniden şahlandığı günlerde bizlere nasip olacaktır ama atılacak bu ilk adım için ben milyon kere evet derim.