Chp'de Kritik Pm Toplantısı Başladı

CHP'de kritik Parti Meclisi (PM) toplantısı başladı

CHP'de kritik Parti Meclisi (PM) toplantısı başladı. MYK üyesi Gürsel Tekin'in Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilmesi konusunda yaşanan krizde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği ancak Genel Sekreter Önder Sav'ın sıcak bakmadığı Tekin'in bu göreve gelmesi bekleniyor.
MYK üyesi Gürsel Tekin, CHP Genel Merkezi'ne gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Parti içi demokrasiye inanan bir insan olduğunu belirten Tekin, 25 yıllık siyası yaşamında da bunun mücadelesini verdiğini kaydetti. Herhangi bir korkusu ve kaygısı olmadığını belirten Tekin, bir gazetecinin 'Genel Başkan Yardımcılığı olmazsa bir kırgınlık olur mu?' yönündeki soruya ise, "Sayın Genel Başkanımız gereken açıklamayı yaptı" yanıtını verdi. Bir sürpriz bekliyor musunuz? sorusuna Tekin, "Demokrasilerde
her türlü sürpriz yaşanır" karşılığını verdi. Tekin, "Sizin beklentiniz ne" sorusuna ise "Bakalım" yanıtını verdi.
Öte yandan Genel Sekreter Önder Sav'ın Gürsel Tekin'e karşı desteklediği belirtilen PM üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, gazetecilerin 'Kriz var mı?' yünündeki sorusuna, "Hiçbir kriz yok" karşılığını verdi.