Chp'de Gürsel Tekin Krizi Aşıldı

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Çetin Soysal, Gürsel Tekin'in MYK üyesi seçildiği PM toplantısında hiçbir gerginlik yaşanmadığını belirterek, Genel Başkan'ın çalışma arkadaşlarını seçmesi konusunda katkı sunduklarını söyledi

CHP İstanbul Milletvekili ve Parti Meclisi üyesi Çetin Soysal, Gürsel Tekin'in MYK üyesi seçildiği PM toplantısında hiçbir gerginlik yaşanmadığını belirterek, Genel Başkan'ın çalışma arkadaşlarını seçmesi konusunda katkı sunduklarını söyledi.
CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Gürsel Tekin'in MYK üyesi seçildiği PM toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Parti Meclisi'nde Gürsel Tekin'e karşı aday olacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine Soysal, "Ben böyle bir şey açıklamadım. Aday olma yönünde bir çabanın içinde olmadım. Sayın Genel Başkanımız MYK'da daha önce, eski İstanbul İl Başkanı Tekin ile çalışacağını ifade etmişti. Bugün de PM o yönde karar verdi. Genel Başkanımızın çalışma arkadaşını seçmesi
konusunda bizim de uyum içinde, partimizin iktidara gittiği bir süreçte, bir dayanışma içinde gerekli koşulları yaratmamız gerekiyor. Ben daha önceki süreçte de aday olacağımı ifade etmemiştim. Sayın Genel Başkanımız kendisine yakın çalışma arkadaşlarıyla yoluna devam etmek istediği için aynı şekilde biz de katkı sunduk" şeklinde konuştu.
'Toplantıda gerginlik yaşandı mı?' sorusuna Soysal, "Hiçbir gerginlik yok. Gergin olması için de bir neden yok. Çünkü CHP bu süreçte çok önemli bir çalışma yürütüyor. Önümüzde 12 Eylül referandumu var. Genel Başkanımız Anadolu'nun dört bir yanında yoğun bir çalışma temposu içindeyken burada böyle bir kriz yaratmak doğru değil. Genel Sekreterimizin çok önemli bir katkısı oldu. Elbirliğiyle hiçbir kriz yaşanmadan MYK'da bulunan boş üyelik için seçim yapılmış oldu" karşılığını verdi.