Binlerce CHP'li evet diyecek

12 Eylül'de yapılacak referandumda "evet" diyeceğini açıklayan ve partisi tarafından disiplin kuruluna sevk edilen CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem, sessiz çoğunluğun sesi oldu.

Binlerce CHP'li evet diyecek
Eşref Erdem'le yaptığı röportajla gündem yaratan Sevilay Yükselir, bunun başlangıç olduğuna işaret etti. CHP'den gelen 'evet'çilerin tepkilerini aktardı.

CHP'de "evet çatlağı" büyüyor. Son olarak partinin ağır toplarından Eşref Erdem'in evet diyeceğini açıklaması karşısında CHP Disiplin Kurulu, Erdem'i ihraç etmek için harekete geçti.

Eşref Erdem'le gündeme bomba gibi düşen röportajı gerçekleştiren Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir ise çarpıcı bilgiler aktardı.

CHP'ye ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile de bilinen Sevilay Yükselir, telefonla bağlandığı 24 TV'de, "evet" diyeceği için ihracı istenen Eşref Erdem'le yaptığı röportajdan sonra parti çevresinden aldığı tepkileri anlattı.

Röportajdan sonra kendisini ismini vermek istemediği bir çok CHP'linin aradığını ve teşekkür ettiğini söyleyen Yükselir, Eşref Erdem'e de parti çevresinden yoğun şekilde tebrikler gittiğini kaydetti.

Yükselir ilginç bir iddiada da bulunarak CHP'de Eşref Erdem'in tek olmadığını belirtti.

Sabah Gazetesi yazarı Yükselir "CHP’de şu anda mevcut partiye üye olan aktif olmayan bir sürü bir yığın insan var. Gerçekten gönülden evet diyen, gerçekten 12 Eylül'ün, darbelerin gölgesinde hazırlanmış anayasayı değiştirme çabasında olan, bunu beklide dillendirmese de sandığa gittiğinde yapacak olan onlarca, binlerce insan var" diye konuştu.