Bakan Eroğlu; 'Aydın'dan Silme 'Evet' Bekliyoruz'

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Adnan Menderes'in memleketi Aydın'ın demokrasinin beşiği olduğunu belirterek, "Aydın'da silme 'Evet' bekliyoruz" dedi.

Bakan Eroğlu; 'Aydın'dan Silme 'Evet' Bekliyoruz'
Çevre ve Orman Başkanı Veysel Eroğlu, AK Parti Aydın İl Teşkilatını ziyaret etti. Ziyarete AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Demet Pilevneli, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakkı Arslan, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Yanık ve parti yöneticileri katıldı.
Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Sadık Atay, referandum süresince vatandaşlara neden 'Evet' oyu vermesi gerektiğini anlatmak içi il ve ilçe teşkilatları olarak il genelinde çalışma yaptıklarını söyledi. Anayasa Değişiklik Paketi için yapılacak referandumda partizanca bir yaklaşımla ele alınmaması için doğru bilgilendirmenin önemine işaret eden Atay, "Anayasa Değişiklik Paketi mutlaka madde madde incelenmeli ve buna göre bir karar verilmelidir. Bu referandum asla hükümetin kalması veya gitmesi için yapılan bir oylama değildir. Bu sadece AK Parti'nin değil tüm Türkiye'nin ortak meselesidir. Bu nedenle ve iktidar partisi olmanın da verdiği veballe 12 Eylül'e kadar vatandaşa niye 'Evet' denmesi gerektiğini anlatıyoruz. Milletin kararına da saygılı olacağız. Ancak halkın referandumda niye oy kullanacağını bilmemesinden yararlanmak isteyen muhalefete engel olmak tüm teşkilatlarımızla birlikte 24 saat çalışıyoruz" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın yarın Aydın'da 20 önemli yatırımı hizmete açacağını anımsatan Bakan Eroğlu da, yarın açılışı yapılacak tesislerde incelemelerde bulunduğunu ifade etti. Hükümetleri döneminde Büyük Menderes Nehri Islahı, Çine Barajı, İkizdere Barajı, Aydın Ovası Sulaması ve Bafa Gölü'nün canlandırılması başta olmak üzere birçok yatırımın hayata geçirildiğini anımsatan Eroğlu, "Sayın Başkanımız Aydın'a ayrı önem veriyoruz. Referandumda da Aydın'a ayrı bir önem veriyoruz. Sayın Başbakanımız Aydın'dan silme 'Evet' bekliyor. Çünkü demokrat Aydın, demokrasimizin beşiğidir. 1950'lerde demokratikleşmeyi başlatan Adnan Menderes'in memleketidir" diye konuştu.
"DARBELER TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ KESTİ"
Darbelerin Türkiye'nin ekonomik ve sosyal bakımdan ilerlemesinin önüne geçtiğini savunan Bakan Eroğlu, şöyle konuştu: "Türkiye her darbeyle 10-20 yıl geri geldi. Japonya tamamen yıkıldı, Almanya 2. Dünya Savaşı'ndan mağlup çıktı ama bakın şimdi bu iki ülke nerelere geldi. Biz başka hiçbir gerekçemiz yokken darbelerle ancak 26'ıncı sıradan 16'ıncı sıraya gelebildik. Başbakanımız ve hükümetimizin büyük hedef hedefleri var. Dünyanın ilk 10 büyük ekonomisi içerisinde olmak istiyoruz. Bunun için referandum çok önemli. Bu nedenle net mesajlar vererek halkımızı neden 'Evet' demeleri gerektiğini anlatmalıyız"