Aşırı Sıcak Termometre Bozdu

Türkiye'yi bir haftadır etkisi altına alan sıcak hava dalgası Çorum'un Sungurlu ilçesinde etkisini yoğun şekilde hissettiriyor

Aşırı Sıcak Termometre Bozdu
Türkiye'yi bir haftadır etkisi altına alan sıcak hava dalgası Çorum'un Sungurlu ilçesinde etkisini yoğun şekilde hissettiriyor. Aşırı sıcaklar nedeniyle ilçe merkezinde bulunan termometreler bozuldu.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi Sungurlu'da hayatı olumsuz yönde etkiliyor. İlçede yaşayan yaşlı vatandaşlar park ve bahçe alanlarını seçerek sıcaklardan kurtulmaya çalışıyor. Birçok vatandaş özellikle öğle saatlerinde sıcaktan kurtulabilmek umuduyla kendilerini parka atıyor. Burada vatandaşlar hem sohbet ediyor hem de ağaçların gölgesinde uyuyarak zaman geçiriyor.
Sıcaklardan bunaldıklarını ve bu nedenle günde birkaç kez elbise değişmek zorunda olduklarını ifade eden vatandaşlar, "Sıcaklar nedeniyle evde de oturamıyoruz. Çok çabuk terliyoruz. Bu nedenle sık sık elbise değiştiriyor, duş alıyoruz" dediler.
Öte yandan sıcaktan bunalarak parktaki çimlere uzanan vatandaş uyuya kaldı. İlçe merkezinde aşırı sıcaklardan bunalan yaşlı adamın dinlenmek amacıyla gittiği parkta çimlerin üzerinde uyuya kalması insanlar arasında tedirginliğe neden oldu. Parkta bir adamın hareketsiz yattığını gören vatandaşlar, yaşlı adamın yanına geldiklerinde uyuya kaldığını görünce rahat bir nefes aldılar.