Süper lejyonerler

Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında atılan 31 golün 19'u ligimizde top koşturan yabancı futbolculardan geldi. 12 gol ise yerli futbolculrın vuruşları sonucu filelerle kucaklaştı.



Spor Toto Süper Lig'in 3. haftasında atılan 31 golün 19'u ligimizde top koşturan yabancı futbolculardan geldi. 12 gol ise yerli futbolculrın vuruşları sonucu filelerle kucaklaştı.

 6+2+2 kuralının (6 yabancı sahada, 2 yabancı yedek kulübesinde, 2 yabancı da tribünde) geçerli olduğu ligimizde bazı takımlar bu haklarının tamamını kullanırken, bazı kulüpler ise ihtiyaçları kadar yabancı futbolcuyu kadrosunda barındırıyor. Ancak 6 yabancının sahada olmasıyla çoğunluğu ele geçiren yabancıların performansı da sonuçları direkt olarak etkilemeye başladı. Sonuç olarak da ligin 3. haftasında atılan 31 golün 19'una (%61,2) yabancı futbolcular imzasını attı.

Yabancı futbolcuların en çok topu filelerle buluşturduğu maç Fenerbahçe-Manisaspor maçı oldu. 4-2 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sonuçlanan maçta atılan 6 golün tamamına yabancılar imza attı. Fenerbahçe'nin gollerini Alex, Lugano ve Niang (2) atarken Manisaspor'un gollerini ise Isaac ve Simpson kaydetti. Bu maçı 5 golün atıldığı Kardemir Karabükspor-Beşiktaş maçı izledi. gollerin tamamının yabancı futbolcuların imzasını taşıdığı maçı Beşiktaş Türk vatandaşı stasüsünde oynayan Brezilyalısı Nobre (2) Guti (Penaltıdan) ve Quaresma'nın golleriyle 4-1 kazandı. Karabükspor'un golünü ise geçtiğimiz sezon Bank Asya 1. Lig'in gol kralı Nijeryalı Emenike kaydetti.

Eskişehir'de oynanan ve Galatasaray'ın 3-1'lik galibiyetiyle sonuçlanan Eskişehir-Galatasaray maçındaki 4 golün ikisini ise Çek Milan Baros (G.Saray) ve Hırvat Vuçko (Eskişehir) kaydetti. Gaziantepli Julio Cesar, Konyasporlu Caicedo, İstanbul BŞB'li Tum, Kasımpaşalı Santos, Bucasporlu Manucho ve G.Birliği'nden Ermin Zec 3. haftanın gollerine imza atan yabancılar oldular. 3. haftada 12 gole imza atan yerliler arasında  milli takımda bulunan futbolculardan sadece Servet'in gol atmış olması da Kazakistan ve Belçika milli maçları öncesi kafalarda soru işareti bıraktı.

BEREKETLi HAFTA
Spor Toto Süper Lig'in 3. haftası ilk iki haftaya göre oldukça gollü maçlara sahne oldu. 16 golün atıldığı ilk haftanın ardından 2. hafta atılan gol sayısı 18'e yükselirken 3. hafta bu sayı 31'e yükseldi. Gol sayısındaki artışa en büyük katkı ise şampiyonluk adaylarından geldi. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarını farklı kazanarak 3. haftanın bol gollü geçmesinde etkili oldular.