Sarrazin'e kapı gözüktü

Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin'in Yahudiler ve Müslümanlar hakkındaki son söz...


Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Thilo Sarrazin'in Yahudiler ve Müslümanlar hakkındaki son sözleri Alman politikacıların sabrını taşırdı. Welt am Sonntag gazetesine konuşan Sarrazin'in, "Tüm Yahudilerin belirli bir gen taşıdığı, bu nedenle diğer insanlardan farklı olduğu" ve "Avrupa'daki Müslümanların Batı toplumuna uyum görteremeyeceği" sözleri üzerine Sosyal Demokrat Partisi, Sarrazin'in partiden ihraç edilme sürecinin başlatıldığını duyurdu. 

Başbakan Merkel de sinirlendi
Başbakan Angela Merkel, Almanya Merkez Bankası'nın, Sarrazin'in görevinden alınması konusunu görüşeceğine inandığını söyledi. Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Sarrazin'in yorumlarının "politika söyleminde hiçbir yeri olmadığını" söyledi. Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg ise, "her provokasyonun da bir sınırı vardır" diyerek Sarrazin'i eleştirdi.
Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Sarrazin'in söylemlerinin, Merkez Bankası'nın ulusal ve uluslararası alandaki itibarını zedelediğini ve uyuma zarar verdiğini söyledi. Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Ayyub Axel Köhler, Sarrazin'in ırkçı ve insanları aşağılayıcı söylemleri ile Almanya'ya ağır ve kalıcı zarar verdiğini belirtti. Almanya Türk Toplumu Derneği Başkanı Kenan Kolat, Sarrazin'in partiden ihraç edilmesinin çok önemli olduğunu söyledi.

Â