Referanduma Doğru

AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, Korkuteli İlçesi'nde 'Evet' turuna çıktı.

AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, AK Parti Korkuteli İlçe başkan yardımcıları ve bazı teşkilat mensuplarıyla birlikte Korkuteli'ne bağlı Akyar, Gümüşlü, İmecik, Avdan, Beğiş, Ulucak ve İmrahor köylerini ziyaret ederek, köylerin sorunlarını dinleyip, anayasa değişikliği hakkında bilgilendirme yaptı. AK Parti Antalya Milletvekili Arıcı, ilk olarak Akyar ve Gümüşlü köylerini ziyaret etti. Köy kahvesinde bulunan vatandaşlarla bir araya gelen milletvekili Arıcı, ilk olarak muhtarlardan köyün sorunları dinleyerek not aldı. Köyün sorununun çözümü noktasında arayacağını söyleyen Arıcı, Anayasa değişikliği hakkında köylülere geniş bilgiler verdi.
Arıcı, "Sizler, her şeyin farkındasınız. AK Parti 8 yıldır çok büyük hizmetlere imza attı. Bundan sonra da size hizmet etmekten onur ve gurur duyacak. Anayasa değişikliği sadece AK Partinin meselesi değildir. Bu bir Türkiye meselesidir, ülkemizin geleceği ile ilgilidir. O nedenle terciklerini doğru yapmalarını istedi" dedi.
Köylerde de Anayasa değişikliği hakkında bilgilendirme yapan AK Parti Antalya Milletvekili Abdurrahman Arıcı, "Kamuoyunda, 'AK Parti yargıyı ele geçirmek için bu değişiklikleri yapıyor' şeklindeki eleştiriler yanlış. Anayasa değişikliği ile yargının tarafsız olması amaçlanmaktadır. HSYK'nın seçimi Ankara'daki 126 Yargıtay üyesi yerine tüm ülke genelindeki 10 bin hakim ve savcı tarafından yapılması sağlanmıştır. Bu durumda yargı ele mi geçiriliyor, yoksa yargı tarafsız hale mi getiriliyor? HSYK tüm ülke genelindeki hakim ve savcılar tarafından seçildiğinde mi tarafsız olur, yoksa Ankara'daki 126 kişi tarafından seçildiğinde mi?" diye konuştu.