'Referandum sonrası tansiyon düşer'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Referandum sonrası yükselen tansiyon düşer" dedi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral I...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Referandum sonrası yükselen tansiyon düşer" dedi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle dün akşam Merkez Orduevi'nde bir resepsiyon verdi. Resepsiyona Cumhurbaşkanı Gül'ün yanısıra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Devlet Bakanı Egemen Bağış, kuvvet komutanları, şehit yakınları, astsubaylar ve uzman çavuşlar da katıldı. İçki servisinin de yapıldığı resepsiyonda misafirlere Türk bayrağı dağıtıldı. Resepsiyona BDP'li milletvekilleri davet edilmedi. Cumhurbaşkanı Gül, resepsiyonda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Gül, referandum süreci ile birlikte yükselen tansiyonun 12 Eylül sonrası düşeceğini tahmin ettiğini söyledi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından gündeme getirilen genel af konusu ile ilgili olarak Gül "Genel af konusu şuan polemik yaratır. Bu konu sonra değerlendirilir" dedi. Gül, "Referanduma yönelik bir mesajınız olacak mı?' sorusuna ise "Her seferinde mesaj veremem referandum yapılsın bitsin. Ortalık durulsun, ondan sonra konuşalım" yanıtını verdi. Org. Koşaner ise , Genelkurmay'da yeni bir döneme girileceğini, iletişimin eskisine göre daha açık olacağını söyledi. Org. Koşaner "Ayaküstü konuşmayacağım. Ağzımızdan bazen bir kelime çıkıyor. Yanlış anlaşılabiliyor. Ama yeni bir düzen kurmaya çalışıyoruz." diye konuştu. 8 yıl aradan sonra Genelkurmay Başkanlığı koltuğuna oturan ilk Galatasaraylı olan Org. Koşaner, takımın durumuyla ilgili "O konuya hiç girmeyelim. Durum kötü" dedi.

Gönül: Bedelli askerlikle ilgili çalışma yok
Milli Savunma Bakanı Gönül de resepsiyonda bedelli askerlik ile ilgili soruları yanıtladı. Gönül, "Bedelli askerlikle ilgili hiçbir çalışma yok. Bedelliyle ilgili çalışma yapmaya da gerek yok. Bedelliyle ilgili kanunda hüküm var. Genelkurmay diyecek ki 'ihtiyacımdan fazla asker var' ondan sonra bedelliyi işletmeye başlayacağız" dedi.

Şahin: Ben kesinlikle genel affa karşıyım
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ise resepsiyonda bir gazetecinin, BDP'yle ilgili sorusu üzerine, "Pek çok demokratik hak verildi biliyorsunuz. O yüzden devlet, bu yeni talepler karşısında dik durmalı'' dedi. Şahin, "genel af'' ile ilgili bir soru üzerine şöyle dedi: ''Ben kesinlikle genel affa karşıyım çünkü bu, sadece hapishanelerin karışmasına neden oluyor. İlle de yapılacaksa, yapılacağı zaman söylenmeli çünkü büyük beklentiler yaratıyor.''

NOTLAR...
Resepsiyona Başbakan Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli katılmadı.
Org. Koşaner, yarım saati aşkın süre gazilerle sohbet etti.
Eski Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un "ilgi dağılır" gerekçesiyle resepsiyona katılamadığı öğrenildi..