POLİAD'ın eğitim gönüllülerine vefa iftarı

Polatlı İş Adamları Derneği (POLİAD) tarafından yurt dışında görev yapan Polatlılı öğretmenlerle eğitim hizmetlerine verdikleri katkıyla tanınan esnaf

Polatlı İş Adamları Derneği (POLİAD) tarafından yurt dışında görev yapan Polatlılı öğretmenlerle eğitim hizmetlerine verdikleri katkıyla tanınan esnafları iftarda biraraya getirdi. İftara hayatını kaybeden eğitim gönüllülerinin aileleri de katıldı.

Dünya'nın değişik ülkelerinde faaliyet gösteren Türk kolejlerinde görev yapan Polatlılı öğretmenlerin aileleri iftarda bir araya geldi.

Cemil Top, Medet Önel, Ayşe Ünal, Sezai Çiftçi, Erol Avcı ve Hüseyin Uzun'un aileleri vefa iftarında duygulu anlar yaşadı.

Medet Önel'in babası Mehmet Önel, iftarla ilgili duygularını şöyle dile getirdi: "Oğlum yıllardır yurt dışında. Onun hizmetleri ile gurur duyuyorum. Oğlumun yetişmesinde ve böyle bir hizmette görev almasında emeği geçenlerden Allah razı olsun." dedi.

Medet Önel'in öğrencisi, Türkçe Olimpiyatlarında ikinci olan Güney Afrika'lı Kangalani ise, "Medet hocam daha önce bizim ülkemizdeki Türk kolejinde çalışıyordu. Şimdi Zambiya'da çalışıyor. Medet Hocam ve bütün Türkiye'den giden öğretmenlerim bizlerin iyi birer insan olması için ve güzel Türkçe konuşabilmemiz için gayret ettiler. Bende hem Türkçe Olimpiyatlarında ikinci oldum. Hem de Müslüman oldum." dedi.

Ayrıca vefa iftarına Polatlı'daki ve Dünya'daki eğitim hizmetlerine destek veren ve merhum Çetin Doğan ile Metin Şahin'in de aileleri katıldı.Merhum Metin Şahinoğlu'nun babası Faik Şahinoğlu iftarda duygularını şu şekilde dile getirdi: "Normalde anne, babalar çocuklarını eğitir. Ancak eğitim hizmetlerinde benden önce koşturmaya başlayan oğlum rahmetli oğlum Metin bizim hocamız oldu. Ve bizi bu hayırlı işlerle tanıştırdı. Bugün sizlerle beraber olmakla içinde bulunduğu camianın ve yaptığı hizmetin hem Dünya'ya hem de ahirete mütevechi olduğunu görüyorum. Bu hayırlı hizmetlerin öncülüğünü yapan zata Allah hayırlı uzun ömürler versin, başımızdan eksik etmesin."

POLİAD Derneği üyesi Cevat Uzuner ise, "Bu akşam benim için çok özel bir akşam. Zira Dünya'nın dört bir tarafında dilini bilmedikleri, kültürleri farklı, damak tatları bile farklı insanlara dilimizi, dinimizi ve kültürümüzü öğretmeye çalışan alperenlerin, önden giden atlıların aileleri ile bir aradayım. Bizler gidemedik onların yaptığı hayırlı hizmetleri yapamadık. Ancak mutlu olduğum yön gitmelerine hizmet etmek etmelerine katkı sağlamaya çalıştık. Ancak bizim yaptığımız onların fedakarlığının yazmak bir hizmettir. Onlar gittiler anne, babalarını unuttular, sevdiklerini unuttular, memleketlerini unuttular, gün geldi bu uğurda kendilerini bile unuttular. Bizler onların bugün onların bu üstün fedakarlığıyla övünüyoruz. Onları yetiştiren anne ve babalara teşekkür ediyorum." diye konuştu.

İftar yemeğinde duygulu anlar yaşandı ve gözyaşı sel oldu. İftardan sonra POLİAD üyeleri tarafından katılımcılara teşekkür plaketi verildi.