'Görünmeyen' filmi görücüye çıktı!

 Çekimleri İzmir'in Seferhisar İlçesi'nde devam eden film, İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı desteğiy...


 Çekimleri İzmir'in Seferhisar İlçesi'nde devam eden film, İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı desteğiyle gerçekleşiyor. Film, bu yıl 17 aralıkta vizyona girecek.

'Görünmeyen' filmininde Recep ve nişanlısı Ebru'nun, Recep'in doğduğu köye yaptıkları yolculuğun hikayesini anlattıklarını belirten Ali Özgertürk şu bilgileri verdi:

"Farklı bir film çekiyoruz. Genç oyuncularımızın yanı sıra Udo Kier de bizimle birlikte bu projede yer alacak. İzmir'de olmaktan ise mutluyuz. 1936'da geçen senaryoda, Ebru ve Recep'in ailelerinin aynı topraklar üzerinde karşılaştıkları, dedelerinin, o dönemin önemli bir konuğunun ziyaretine eşlik ettikleri ortaya çıkar. O konuk, dönemin en parlak klasik müzik bestecilerinden Macar Bela Bartok'dur. Paris'teki bir davette bir Türk kadınının mırıldandığı ezgiyi işittikten sonra Türk müziğini araştırmak, ezgiler, Türküler derlemek üzere binlerce kilometre katederek Adana'ya gelmiştir. Tek kaygısı sanat olan Bartok'un görünmeyen bir amacı olup olmadığını takibe alan devlet, peşine Ebru'nun büyükbabası Erol Soykan'ı takmıştır. Macar araştırmacı Bela Bartok'un araştırma gezisine Recep'in büyükbabası Ekrem Kıraç da eşlik etmiştir. Ve tıpkı Erol gibi Ekrem'in de bu ziyarete eşlik etmenin ötesinde görünmeyen bir amacı vardır."
Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt, İstanbul'un köprü olarak algılandığını belirterek, "Aslında İstanbul bütün medeniyetlerin ruhunu taşıyor. 'Film dilini geliştirmek için ne yapabiliriz' diye düşünüyor ve sinemayı daha ileriye götürmek için çalışıyoruz. Ali Özgentürk önemsediğim yönetmenlerden biri. İlk teklifi kendisine götürdük, o da kabul etti. Mutluyuz çünkü genç bir ekiple yola çıktık" dedi.  

Filmde Recep'i Hakan Eratik, Ebru'yu da Sezen Aray oynarken Ela Bartok rolünü de Alman oyuncu Udo Kier canlandırıyor. Oyuncu Halil Ergün ise filmde önemli bir karakter olan Bartok Celil rolünde. Ahmet Mekin filmde misafir oyuncu olarak yer alıyor. Ayrıca Sezen Aksu, Kubat ve Şebnem Ferah filmde şarkı söylüyor. Film, bu yıl 17 aralıkta vizyona girecek.

Â