Erdoğansız 30 Ağustos

Ankara'daki törenler Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner başkanlığındaki askeri heyetin Anıtkabir'...


Ankara'daki törenler Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner başkanlığındaki askeri heyetin Anıtkabir'i ziyareti ile başladı. Buradaki törene Genelkurmay Başkanı sıfatıyla ilk kez katılan Koşaner'e kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı ile Ankara'daki tüm general ve amiraller eşlik etti.
Orgeneral Koşaner, Anıtkabir Özel Defteri'ne, "Günümüz muharebelerinin gerektirdiği çağdaş teknoloji ürünü harp silah araçları, üstün eğitim ve bilgi birikimine sahip kahraman personeli ile TSK, gücünü aldığı yüce Türk milletinin gurur kaynağı olmaya devam edecektir. Yüce Atatürk; sarsılmaz bir kararlılıkla bağlı olduğumuz Atatürkçü düşünce sisteminin ulusumuz için taşıdığı önemin farkında olarak aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyoruz" diye yazdı. Törene Kore gazisi olduğu öğrenilen Ramazan Durak'ın gazileri temsilen katılması dikkati çekti.

KARARGÂHTA TEBRİK TÖRENİ
Orgeneral Koşaner ile kuvvet komutanları daha sonra Genelkurmay Başkanlığı'na geçerek tebrikleri kabul etti. Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Şeref Salonu'nda düzenlenen törende, Orgeneral Koşaner ve kuvvet komutanlarını; TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulu üyeleri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, YÖK üyeleri, DSP Genel Başkanı Masum Türker, milletvekilleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, orgeneraller, oramiraller, bürokratlar ve yabancı askeri ataşeler ile diğer bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri tebrik etti.

ERDOĞAN RİZE'YE GİTTİ
Erdoğan, Genelkurmay'daki törenin ardından geçen hafta yaşanan sel ve toprak kayması felaketi nedeniyle memleketi Rize'ye gitti. Rize'ye gideceğini tören sırasında Koşaner'e bildiren Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene katılmadı.

İSRAİL BÜYÜKELÇİSİ LEVY
Atatürk Kültür Merkezi'nde Koşaner'in tören birliklerini ve halkı selamlaması ile başlayan törene, Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, bakanlar, yüksek yargı başkanları ile çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi katıldı. Törenleri izleyenler arasında İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy de vardı. Levy, İsrail ile  yaşanan gerginlikler nedeniyle son olarak Ak Parti tarafından büyükelçilere verilen iftar yemeğine katılmamıştı. 

GÜL: KALKMANIZA GEREK YOK
Törende, Kara Harp Okulu'ndan mezun olarak bugün TSK saflarında göreve başlayan Teğmen Mehmet Utku Davulcu ile Teğmen Sena Yağcı, "en genç subaylar" adına konuşma yaptı. Paraşütçülerin atlayışının ardından askeri birliklerin, zırhlı araçlar ile tankların resmi geçit töreni gerçekleştirildi. Tören geçişlerini protokol gereği Cumhurbaşkanı Gül, Koşaner ile birlikte ayakta izledi. Gül ve Koşaner ile birlikte CHP lideri Kılıçdaroğlu da ayağa kalktı. Ancak Gül'ün "ayağa kalkmasına gerek olmadığı" yönündeki uyarısı ile CHP?lideri yerine oturdu. Tören başlamadan önce Gül ile Kılıçdaroğlu'nun bir süre sohbet ettiği görüldü.



Sıcaklığın 40 dereceyi bulmasına karşın, resmi tatil olması nedeniyle Ankaralıların büyük ilgi gösterdiği Anıtkabir'de duygusal görüntüler vardı. Sırtında Türk bayrağı bulunan 6 yaşındaki bir erkek çocuk, Atatürk'ün mozolesini öperek duygulu anlar yaşattı. Anıtkabir'i dün 28 bin 950'si yerli, 153'ü yabancı olmak üzere 29 bin 103 kişi ziyaret etti. 
ALTAN BURGUCU

YURTTAN TÖREN NOTLARI
Hakkâri: Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Levent Köse'nin alandan ayrılmaya hazırlanan BDP'li Hakkâri Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş'ın, tokalaşmak için uzattığı eli sıkmaması dikkat çekti.
Siirt: Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak'ın katılmadığı töreni vatandaşlar büyük ilgiyle izledi.
Şırnak: Belediye Başkanı BDP'li Ramazan Uysal'ın katılmadığı tören Şehir Stadyumu'nda yapıldı.
Diyarbakır: Tören alanına gelen AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Baki Aksoy, protokol kısmında kendisine yer ayrılmadığını görünce görevlilerle tartışarak alanı terk etti. 
Erzincan: Orgeneral Saldıray Berk'in yerine atanan  3. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman, kutlamalara katılmadı.
Sinop: Kutlamalarda sıcağın etkisiyle tansiyonu yükselen Bayındırlık ve İskan İl Müdürü Salih Sağır ile Orman bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Emin Ayan baygınlık geçirdi.
Nevşehir: Sıcağın etkisiyle baygınlık geçiren Defterdar Necdet Kavi hastaneye kaldırıldı.
Bursa: İznik ilçesinde Müftü Vekili Kemal Akpınar baygınlık geçirince, protokol üyelerinin yardımıyla Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.



Gökyüzünde heyecan veren hareketler yapan Türk Yıldızları her zaman olduğu gibi yoğun ilgi gördü.





Tek farkları örgülü saçları
Ankara'daki törenlerde kadın askerler, ağır teçhizatları ve silahlarıyla erkeklerin yanında yer aldı.?Onları birbirinden ayıran tek fark, saçlarındaki örgülerdi.