Brezilya ABD'yi fena terletti

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ABD Brezilya'yı 70-68 yenerek üçüncü maçından da galibiyetle ayrıldı.

Dünya Basketbol Şampiyonası'nda ABD Brezilya'yı 70-68 yenerek üçüncü maçından da galibiyetle ayrıldı.
ABD, en büyük favori olarak gösterildiği Dünya Şampiyonası'nda şu ana kadar en zorlu maçını Brezilya'ya karşı oynadı.

İlk iki maçında Hırvatistan'ı Slovenya'yı 20 sayının üzerinde farklarla yenen ABD, büyük çekişmeye sahne olan mücadelede Brezilya'yı 70-68 mağlup etti.

Kevin Durant 27 sayı, 10 ribaunt, Chauncey Billups 15 sayıyla galibiyette başrolü oynadı. Derrick Rose 11 sayı, Lamar Odom sekiz sayı, dokuz ribaundla Durant ve Billups'a eşlik etti.

Marcus Vinicius 16 sayı, Tiago Splitter 13 sayı, 10 ribaunt ve Leandro Barbosa 14 sayıyla Brezilya'yı ayakta tutan isimler oldu.

İlk çeyreği 28-22 önde kapatan Güney Amerika temsilcisi devreyi de 46-43 önde tamamladı. Üçüncü çeyreğin ortalarında skorda üstünlüğü ele geçiren ABD tam 22 top kaybı yaptığı maçı zor da olsa kazanmayı başardı.

İstanbul'un evsahipliği yaptığı B Grubu'ndaki diğer maçta Slovenya Hırvatistan'ı 91-84 mağlup etti.

Üçüncü maçlar sonunda ABD yenilgisiz lider, Brezilya ve Slovenya ikişer galibiyetle sıralanıyor. Hırvatistan ve İran'ın birer galibiyeti var. Son sıradaki Tunus üç maçını da kaybetti.

Kayseri'deki A Grubu'nda Arjantin Angola'yı 91-70 yenerek üçte üç yaptı. Ürdün'ü 112-69 yenen Sırbistan'ın ve Almanya'yı 78-43 yenen Avustralya'nın ikişer galibiyeti var.