Bayraklı'dan Şehitlerine Yakışır Anıt

Bayraklı Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda şehitlerini unutmadı

Bayraklı Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda şehitlerini unutmadı. Şehit Ümit Boz Tesisleri önüne yapılan Şehitler anıtı ve Anı duvarı Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Şehit ailelerinin katıldığı anlamlı günde birlikte açıldı. "Bayraklı'da kaybettiğimiz 36 şehidimize yakışır bir anıt açıyoruz" diyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Biz ülkemizin bayrağının yanına rengi ne olursa olsun başka bir bayrak astırmayız. Biz bir ölür, bin doğarız" dedi.
200 METREKARELİK TÜRK BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLDİ
Bayraklı Belediyesi Şehitler Anıtı, aynı zamanda bir şehidin adını alan Ümit Boz Tesisleri'nin önünde açıldı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, şehit aileleri ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen tören 40 metrelik bayrak direği üzerine 200 metrekarelik Türk Bayrağı'nın İstiklal marşı okunarak göndere çekilmesiyle başladı.
ŞEHİTLERİMİZE YAKIŞIR BİR ANIT YAPTIK
"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; Toprak eğer uğruna ölen varsa vatandır!" diyen şair Mithat Cemal Kuntay'ın dizeleriyle söze başlayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ; "Bundan tam 88 yıl önce büyük taaruzda Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları binlerce gencimizi şehit vererek ülkemizi parçalamak isteyen emperyalist güçlerden kurtarmıştır. Bugün Bayraklı'da kaybettiğimiz 36 şehidimize yakışır bir anıt açıyoruz. Bu güzel ülkeyi her zaman hedef seçenler günümüzde İstiklal Savaşı öncesi topları ve tüfekleriyle girdikleri ülkemize bugün de farklı bir senaryoyla zapt etmek istiyorlar" dedi. Başkan Hasan Karabağ; "Zaman zaman alevi-sünni, sol-sağ, Türk ve Kürt kavgası varmış gibi bir durum yaratarak bizi bölmek istiyorlar" diyerek sözlerine devam ederek; "Şimdi bir Belediye Başkanı "Bu bayrağın yanına sarı kırmızı yeşil bayrak olsa ne olur" diye soruyor. Sizin o bayrağınız Amerikan ve AB bayrağının yanına yakışır. Sizin o bayrağınız oralardan destek alıyor. Çanakkale'ye gidenler Kürt-Türk, Laz, Çerkez gençlerini yan yana bu ülke için şehit olduklarını görürler. Şimdi soruyorum. Biz ülkemizden bir çakıl taşı verir miyiz, Hayır. Biz ülkemizin bayrağının yanına rengi ne olursa olsun başka bir bayrak astırır mıyız, Hayır. O zaman siz bizle asla uğraşamazsınız. Biz bir ölür, bin doğarız. Yaşadığım ve büyüdüğüm sokakta benim için bu bayrağın ayrı bir önemi var. Bütün şehit ailelerine saygılar sunuyorum" dedi.
"UNUTULMAMAK BİZİ MUTLU ETTİ"
Şehit ailelerinin katıldığı bu anlamlı günde Jandarma Kıdemli Çavuş Osman Yaman'ın yakını Işıl Yaman'da duygu dolu bir konuşma yaptı. "Bölücü terör örgütlerine karşı yürütülen mücadelemizde can veren şehitlerimizin yakınlarının davet edilmesi bizi mutlu etmiştir" diyerek sözlerine başlayan Yaman; "Demokratikleşme ve insan hakları gibi evrensel değerlerin arkasına sığınarak milletin ülkesi ile bölünmez bütünlüğünü bozmak, Cumhuriyetin temel niteliklerini ortadan kaldırmak için bugün de aynı oyun tezgâhlanmaktadır. Nasıl 88 yıl önce işgalcilere karşı indirdiği şamarı onların yerli işbirlikçilerine de 12 Eylül 2010 tarihinde indirebilecek basirettedir" dedi.
"İZMİR'E ÖRNEK OLSUN"
Üsteğmen Oğuz Yenen'in babası Abdullah Yenen; "Bayraklı Belediyesi ve Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ olarak şehitlere ve şehit ailelerine olan yakınlık duygusundan dolayı çok mutluyuz. Başkan Hasan Karabağ'ın ve Belediyenin İzmir'e örnek olacak ilgi ve alakasından dolayı minnettarız" diye konuştu."Şehitler ölmekten değil unutulmaktan korkar" diyen İzmir Şehit Aileleri İnsan Hakları ve yardımlaşma Derneği Başkanı Yavuz Alphan; "Şehitleri ölümsüzleştirdiği için Başkan Hasan Karabağ'a çok teşekkür ediyorum. Bir şehidin ölümsüzleşmesi o şehidin annesini ve babasını çok mutlu ederken gelecek nesillere örnek olursunuz. İsterim ki İzmir'in 28 ilçesindeki Belediyeler de sizin bu güzel duyarlılığınızı göstersin" diye konuştu.
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, konuşmaların ardından Bayraklı'da yaşayıp şehit düşen 36 şehit adına ailelerine, üzerinde "Bayraklı Belediyesi, şehitlerinin değerini ve ulusu için taşıdığı anlamı bilerek onlara sahip çıkmayı bir şükran borcu olarak kabul etmektedir. Evlatlarımızı saygıyla anıyoruz" yazılı plaketi verdi. Duygu dolu anların yaşandığı plâket töreninin ardından anıt açılışına geçildi.Mermer sütun üzerine Türk Bayrağı motifli anıtın ardından, üzerinde 36 şehit askerin fotoğraflarının bulunduğu anıt duvar şehit aileleri ve Başkan Hasan Karabağ'ın katılımıyla açıldı. Duygu dolu anların yaşanmasına neden olan açılışta evlatlarını kaybeden anne ve babalar anıt duvar önünde büyük bir gururla hatıra fotoğrafı çekildi.
SUAVİ ZAFER ŞARKILARI SESLENDİRDİ
30 Ağustos törenleri Mansuroğlu Metin Oktay Spor Tesisleri içinde düzenlenen Suavi Konseriyle devam etti. Usta sanatçının söylediği Zafer şarkılarıyla taçlanan gecede vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı. Konser alanını dolduran binlerce Bayraklılı hep bir ağızdan şarkılara eşlik etti. Gecenin sonunda Başkan Hasan Karabağ, Suavi'ye çiçek hediye ederek teşekkür etti.