Atamalar ertelendi

KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin YÖK tarafından hazırlanan ön raporda 'sınavın bütünlüğünü etkileyebilecek' bir durumun ortaya çıkabileceği vurgulandı. Uyarıyı dikkate alan Milli Eğitim Bakanlığı da öğretmen atamalarını ertelediğini açıkladı


YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığı tarafından 2010-KPSS ile ilgili iddialar hakkında hazırlanan ön soruşturma raporunda, sınavın bütünlüğünü etkileyebilecek bir durumun ortaya çıkma ihtimali bulunduğu belirtildi. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), durum netleşinceye kadar, bugün yapılacak öğretmen atamalarının ileri bir tarihe ertelendiğini bildirdi.
ÖZCAN BAKAN ÇUBUKÇU İLE GÖRÜŞTÜ
Sözkonusu açıklama YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ın bakanlığa çıkarak Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya kurumun hazırladığı ön rapor hakkında bilgi verdiği sırada yapıldı. MEB'den yapılan yazılı açıklamada, 96 branşta 30 öğretmen kadrosuna KPSS puan üstünlüğü esas alınarak, bugün elektronik ortamda atama yapılacağının duyrulduğu anımsatıldı. Başvurunun devam ettiği süreçte yazılı ve görsel basında 2010-KPSS sınavında usulsüzlükler yapıldığına ilişkin haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.
ÖSYM USULSÜZLÜK YOK DEMİŞTİ
Açıklamada, konu hakkında ÖSYM Başkanlığınca yapılan değerlendirmelerde mevcut bilgi ve belgelerde 2010-KPSS Eğitim Bilimleri sınavında usulsüzlük yapıldığına ilişkin kesin bir bulguya rastlanmadığının ifade edildiği vurgulandı. Bakanlığın da bu değerlendirmeler çerçevesinde 20 Eylül 2010 tarihinde başlayacak yeni eğitim-öğretim yılında çalışmalarının aksamaması, öğretmen ihtiyacı ve atama bekleyen öğretmen adaylarının durumunu dikkate alarak sözkonusu duyuruya ilişkin işlemlerin sonuçlandırılacağını kamuoyuna açıkladığı ifade edildi.
TELAFİSİ GÜÇ İHTİLAF ÇIKABİLİR
Açıklamada şöyle denildi: 'Ancak sınava ilişkin yapılan ihbar ve şikayetler hakkında savcılık tarafından açılan soruşturmanın yanı sıra Yükseköretim Denetleme Kurulu Başkanlığınca da kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır. YÖK Denetleme Kurulu Başkanlığınca henüz soruşturma tamamlanmamakla birlikte, hazırlanan 30 Ağustos 2010 tarihli soruşturma ön raporunda ulaşılan deliller neticesinde sınavın bütünlüğünü etkileyecek bir durumun ortaya çıkma ihtimali belirtilmiştir. Başvuruda bulunan öğretmen adayları açısından telafisi güç hukuki ihtilafların yaratılmaması amacıyla durum netleşinceye kadar öğretmen atamalarının ileri bir tarihe ertelenmesi uygun bulunmuştur.'