Ak Parti Malatya Milletvekili Faruk Öz, Ticaret Borsası'nı Ziyaret Etti

Malatya Ticaret Borsası (TB) Başkanı Mehmet Tayir Kalaycıoğlu da, 12 Eylül'de yapılacak olan yeni anayasa referandumunda "Evet" oyu kullanacağını söyledi.

AK Parti Malatya milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri Ömer Faruk Öz, beraberinde, Merkez Erenli Belediye Başkanı İrfan Varol, AK Partili il genel meclis üyeleri Mehmet Ali Doğan ve Rıza Sinanoğlu, AK Parti yönetim kurulu üyesi, Hacı Bayram Yılmaz ve Akif Baştürk'le birlikte, TB Başkanı Mehmet Tayir Kalaycıoğlu'nu ziyaret etti.
Ticaret Borsası Başkan Vekili Gürsel Özbey'in de bulunduğu ziyarette konuşan TB Başkanı Mehmet Tayir Kalaycıoğlu, "Önümüzde bir referandum seçimi var. Sayın vekilimiz ve misafirlerimiz ziyaretimize geldiler. Esnaf kitlesi ile görüştüğümüz vakit, yüzde 60'ın üzerinde Evet görünüyor. Daha üstlerde olacağını tahmin ediyoruz. Bizler de Evet oyu kullanacağız" dedi.
Milletvekili Ömer Faruk Öz ise, yeni anayasanın önemini anlatıp, "Referandum ülkemiz için çok önem arz ediyor. Birileri referandumu siyasi parti seçimiymiş gibi havaya sokmaya çalışıyorlar. Referandum ülkenin istikbal ve geleceğidir. Bir ülkede gelişme ve yatırım olması için o ülkede yaşan insanların önünü görmesi gerekiyor. Akşam yattığında bu ülkede darbe olacak mı? Bu ülkeyi biri karıştıracak mı? diye düşüyorsa, bu ülkeye yatırım yapmaz.
Bizden önceki partiler ve birçok sivil toplum kuruluşu anayasa değişikliği gerektiğini söylemişler ve talep etmişlerdir. Ancak AK Parti iktidarında anayasanın değişmesinden AK Parti siyasi olarak nemalanır düşüncesiyle bunu sabote etmeye çalışıyorlar ve Hayır diyorlar" ifadelerini kullandı.