Türk Ve Mısırlı İş Adamları, İftarda Buluştu

Türk ve Mısırlı iş adamları, Türk - Mısır İş Adamları Derneği (TÜMİAD) ve THY Kahire Bürosu tarafından düzenlenen iki ayrı iftarda bir araya geldi

Türk ve Mısırlı iş adamları, Türk - Mısır İş Adamları Derneği (TÜMİAD) ve THY Kahire Bürosu tarafından düzenlenen iki ayrı iftarda bir araya geldi. TÜMİAD tarafından Kahire Marriot Otelinde gerçekleştirilen iftarda, Türkiye'nin Mısır Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ve Dernek Başkanı Zeki Ekinci birer konuşma yaptı.
Zeki Ekinci misafirlere davete katılmalarından dolayı teşekkür ederek, Türkiye ve Mısır arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da geliştiğine dikkat çekti.
Büyükelçi Botsalı ise konuşmasında, bu yılın ilk yedi ayında Türkiye ile Mısır arasındaki ticaret hacminin 1 milyar 900 milyon doları aştığını hatırlatarak, yıl sonuna kadar bu rakamın 3 milyarı bulacağını tahmin ettiklerini ifade etti.
1950 yılından bu yana, iki ülke arasında gerçekleştirilen ticaret oranına son iki yılda ulaşmayı başardıklarını dile getiren Botsalı, "Mısır, fakir bir ülke değil. Burada bir cevher görüyoruz. Bunu hep birlikte ortaya çıkaracağız" şeklinde konuştu.
Botsalı ayrıca Mısır'da 106 Türk firmasının resmen faaliyet gösterdiğini, Mısır'da Türk iş adamlarının 56 fabrika kurduğunu ve 40 bin Mısırlının da bu fabrikalarda çalıştığını belirtti.
Türk Hava Yollarının (THY) düzenlediği iftar ise Nil Nehri üzerindeki Firavun Gemisi üzerinde gerçekleştirildi.
THY Kahire Müdürü Muhittin İbrahimoğlu, iftarda yaptığı konuşmada Kahire'den Türkiye'ye haftada 17 sefer düzenlediklerini, İskenderiye'den ise Haziran 2010'dan bu yana haftada dört sefer düzenledikleri belirtti.
İftar programını organize eden THY Kahire Satış Bürosu Şefi İdris Döner ise iftara 260 kişinin davet edildiğini, davetlilerin genel olarak turizm acenteleri temsilcileri olduğunu söyledi.