Tümsiad Sivas Şubesi Açıldı

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Sivas Şubesi, AK Parti İstanbul Milletvekili Edibe Sözen'in katılımıyla açıldı.

TÜMSİAD Sivas Şubesi, Kavukçu İş Hanı'nda açıldı. Açılışta konuşan TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, dünya ekonomisinde 17. sırada bulunan Türkiye'nin daha iyi seviyelere gelmesi için sanayici ve işadamlarına büyük rol düştüğünü ifade etti. 12 Eylül'de yapılacak olan anayasa referandumuna dernek olarak 'evet' deme kararı aldıklarını dile getiren Sert, "Bilim adamlarını toplayalım, inceleyelim, okuyalım, Türkiye'nin genel konjönktürünü takip edelim ve bizim ne karar vermemiz gerektiğini ortak bir
bildiri ile açıklayalım dedik. Ve burada birbirimizi etkilemeyelim, herkes bireysel olarak kararını versin, akademisyenler bilimsel bir görüş ortaya koysunlar diye herkesi serbest bıraktık. Ama hepsinden aldığımız karar, Türkiye'nin bu referandum oylamasının siyasetin dışında düşünülmesi gerektiğini ve 'evet' oyunun verilmesi gerektiği yönünde kararlarımız çıktı" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE NASIL 30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANDIYSA BUGÜNDE DEMOKRASİ ZAFERİNİ KAZANMAKLA MÜKELLEF"
AK Parti İstanbul Milletvekili Edibe Sözen ise, ülkenin 30 Ağustos Zaferini kazandığı gibi demokrasi zaferini de kazanması gerektiğini söyleyerek, "Türkiye bir fırsat ülkesi olarak kendisini geliştirmek ve genişletmek zorunda. Sadece Türkiye için değil bunu bölgesi için de yapmak zorunda. O yüzden ben 12 Eylül referandumuna 'Evet' diyen TÜMSİAD'ın sadece Türkiye için değil, algısının çok daha geniş bir coğrafyada canlandığını düşünüyorum ve bu çerçevede bu sorumluluğu almış olduğunu düşünüyorum önemli.
Eğer bir başka insan hakları sorununa müdahale etmek istiyorsanız, kendiniz insan hakları ihraç eden bir ülke konumuna gelmek konumundasınız. Türkiye böyle olmak durumunda. Nasıl 30 Ağustos zaferini kazandı bugün de ekonomik ve demokrasi zaferini kazanmakla mükellef. Bu zaferi de bizler sağlayacağız, bizler bu zafere imza atacağız. Ve inanıyorum ki cumhuriyeti kuran bu irade, bu şehir bu ekonomik, demokrasi, sivil zaferi de hep birlikte imzalayacak ve sorumluluğunu alacaktır" dedi.
Açılışta konuşan Sivas Valisi Ali Kolat da, Sivas'ın para konusunda güvenli bir şehir olduğunu vurgulayarak, kentteki parayı hareketlendirmenin gerekliliğine değindi. Kolat, "Sivas güvenli bir kent ama para yönünden de güvenli bankacılar iyi biliyor. Bizim yuvarlak edindiğim bilgi 2 milyar TL civarında mevduatımız var, 1 milyar TL civarında da kredi kullanmışız. Yani görüyorsunuz, para çok güvenli bir şekilde duruyor. Peki ne yapmak lazım? Bu güvenli parayı biraz hareketlendirmek lazım" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Sivas Valisi Ali Kolat, AK Parti İstanbul Milletvekili, TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, birlikte kurdele keserek dernek şubesinin açılışını gerçekleştirdi. Verilen resepsiyonun ardından davetliler iftar yemeğinde bir araya geldi.