Tanjevic: İyi bir sonuç aldık

2010 FIBA Dünya Şampiyonası C Grubu'ndaki ikinci maçta A Milli Takım, 65-56'lık skorla Rusya'yı mağlup etti. A Milli Takım Baş Antrenörü Bogdan Tanjev

2010 FIBA Dünya Şampiyonası C Grubu'ndaki ikinci maçta A Milli Takım, 65-56'lık skorla Rusya'yı mağlup etti. A Milli Takım Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic, oyuncuların çok iyi performansı sonrası iyi bir sonuç aldıklarını söyledi.

Tanjevic, maçtan sonra yaptığı açıklamada, "Dün oynadığımız karşılaşmaya benzer bir maçtı. Takımlar iki ayrı takım olmasına rağmen eşit seviyedeydi. Biz bu karşılaşmada bir operasyon yaparcasına mücadele ettik. Aceleci davranmadık ve yaptığımız hareketlere dikkat ettik. Bence oyuncularım bu maç için yeterince kendilerini zorladı ve enerjilerini maç içerisine eşit olarak dağıttı. İyi bir sonuç aldık" diye konuştu.

Karşılaşmayı 14 sayı ile tamamlayan A Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu ise, "Çok çalıştık ve antrenörümüz bize her sayının, her saniyenin ve her topun önemli olduğunu söyledi. Son saniyeye kadar mücadele ettik. Birkaç hata yaptığımı biliyorum. Genel olarak bizim için iyi bir maçtı. Kazandığımız için mutluyum. Yarın dinleneceğiz ve çalışmaya devam edeceğiz. Sonraki gün ise grup birincisi olmak için mücadele edeceğiz. Sonuç olarak, bu geceki maçtan memnunum." dedi.

Rusya Baş Antrenörü David Blatt da, "Zorlu bir mücadeleydi ve bence, bizim açımızdan düşünüldüğünde ikinci çeyrek kötüydü. Geri dönüş yapamadık. Oyuncularım iyi oynadı Karşımızda çok güçlü bir Türkiye vardı bu gece. Maçın kilit noktalarında yanlış tercihler yaptık, dolayısıyla Türkiye kazandı." şeklinde konuştu.

Rus oyuncu Alexander Kaun ise, "Çok güçlü bir takıma yenildik. Bir sonraki karşılaşmayla iyi bir geri dönüş yapmayı umuyoruz." ifadelerini kullandı.