Simav'da 88 Yıl Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramının 88

30 Ağustos Zafer Bayramının 88. yılı, Kütahya'nın Simav ilçesinde düzenlenen törenle coşkuyla kutlandı. Kutlamalar sabah saatlerinde Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Tören Simav Cumhuriyet Anadolu lisesinden bir öğrencinin şiir okuması, ardından da Personel Üççavuş Ahmet Göksel'in günün anlam ve önemini belirtir konuşmasıyla devam etti.
Personel Üççavuş Ahmet Göksel, Türk tarihinin dönüm noktası olan ve Türkiye Cumhuriyetinin temellerini sağlamlaştıran 30 Ağustos Zafer Bayramının, Atatürk ve silah arkadaşlarının geliştirdiği bir mucizenin eseri olduğunu söyledi. Türk halkı olarak Büyük Zaferin 88. yılını coşkuyla kutlamanın gururunu yaşadıklarını dile getiren Göksel, Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünü yüce Türk halkından aldığını kaydetti.
Törene Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Garnizon Komutanı Personel Kıdemli Başçavuş Yurdaer Karaca, Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Simav Cumhuriyet Baş Savcısı Recai Bilgin, Kütahya Milletvekili İsmail Hakkı Biçer, İlçe Emniyet Müdürü İlker Olut, Simav Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Rüştü Güntürkün, okul ve daire müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, oda ve dernek başkanları, öğrencilerle vatandaşlar katıldı.
Tören Garnizon Komutanı Personel Kıdemli Başçavuş Yurdaer Karaca'nın, Askerlik Şube Başkanlığında tebrikleri kabul etmesinin ardından son buldu.