Pakistan'a Anlamlı Yardım

Bağcılar Belediyesi'nin Ramazan çadırında geleneksel hale getirdiği Yemek Yarışması'na bu yıl dört kategoride toplam 59 yemek katıldı

Bağcılar Belediyesi'nin Ramazan çadırında geleneksel hale getirdiği Yemek Yarışması'na bu yıl dört kategoride toplam 59 yemek katıldı. Dereceye girenler altınla ödüllendirilirken, kadınlardan bazıları ödüllerini sel felaketinin yaşandığı Pakistan'a yardım için bağışladı.
Bağcılar Belediyesi Ramazan çadırında gelenek haline gelen yemek yarışması bu yıl da gerçekleştirildi. Hamur İşleri, Zeytin Yağlılar, Ev Yemekleri ve Tatlılar olmak üzere dört kategoride gerçekleştirilen yarışmaya toplam 59 yemek katıldı. Ünlü gurmeler Hacı Abdullah Korun, Ramazan Bingöl ve Ayşe Tüter jüri üyeliği yaptı.
Yarışmada Hamur İşleri'nde Ayşe Şakar, Su Böreği ile, Zeytin Yağlılarda Şerife Yavuz, Antep Yöresi Kuru Dolma ile Ev Yemekleri'nde Nursel Durmuş da Fasulye Yapraklı Köfte ile Tatlılarda ise Emine Şakar Gümüşhane Burma Tatlısı ile birinci oldu.
Tarih boyunca köklü medeniyetlerin kurulduğu Anadolu'da zengin bir yemek kültürünün bulunduğuna dikkat çeken Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, bu zengin kültürün korunması ve daha da zenginleştirilmesi gerektiğini söyledi. Buna bir katkı olsun diye her yıl yemek yarışmalarının gerçekleştirildiğini hatırlatan Çağırıcı, özellikle yerel ölçekteki damak tatlarının tanıtımının yapılması gerektiğini söyledi.
Yarışmada, biricilere tam, ikincilere yarım, üçüncülere de çeyrek altın ödül verildi. Ödüllerini Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'dan alan kadınlardan bazıları örnek bir davranış sergileyerek, aldıkları altını sel felaketinin yaşandığı Pakistan'a bağışladılar.