Melet Irmağı'nda rafting yapıldı
Ordu'nun zengin doğal güzelliklere sahip coğrafyasında doğa sporlarının da yaygın olarak yapılabilmesi için çalışmalar sürdürülüyor. Vali Orhan Düzgün
Rafting sporunun yaygın olarak yapıldığı Rize ilinden bir ekip Ordu'ya davet edildi. Rize ve çevresindeki akarsularda, profesyonel olarak rafting sporu yaptıran Macahel Tours'a ait 'Taka Rafting' ekibi Ordu'ya geldi.
Melet Irmağına giden 'Taka Rafting' ekibi, Melet Irmağı üzerinde belirledikleri yaklaşık 4 kilometrelik parkurda rafting gerçekleştirdiler. Melet Irmağı üzerinde ilk defa bir rafting spor gerçekleştiren ekip, daha sonra basın mensuplarına gerçekleştirilen etkinlikle ilgili açıklamada bulundu.
Düzenlenen etkinlikle ilgili ilk açıklamayı Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, "Ordu'nun doğal güzelliklerini ve alternatif turizmin özelliklerini ortaya çıkarmak için her noktasında değişik çalışmalar yapıyoruz. Bu hafta sonu da profesyonel raftingci arkadaşlarımızı davet ettik. Dün önce birlikte buraya geldik, parkur çalışması yaptık. Bugün de o parkur çalışmasının ardından sabah arkadaşlar tekrar gelip botlarıyla bu parkurların tamamını geçtiler.'' dedi.
Nerelerinde ne sıkıntı var? Ya da herhangi bir problem yaşanabilir mi? Yaşanamaz mı? sorularına cevap aradıklarını da belirten Gülderen, ''Arkadaşlarımız bunu bize rapor edecekler. Ama ilk aldığımız bilgiler olumlu yönde. Arkadaşlarımızın verdiği bilgide de belki adrenalin olmasa bile seyir zevki en yüksek parkurlardan bir tanesi olarak önerdiler. Biz de buna sevindik: Bundan sonrasında da gene birlikte çalışmalarımız devam edecek. Melet Irmağı'nı raftingin merkezlerinden bir tanesi haline getireceğiz." diye konuştu.
