Mazlumder'den Referanduma 'Evet'

Mazlumder, 12 Eylül referandumuna 'evet' diyecek

Mazlumder, 12 Eylül referandumuna 'evet' diyecek. Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, referanduma 'evet' diyeceklerini belirterek, "Bu anayasa ihtiyaçlarımıza tam cevap vermese de yeni olduğu için 'evet' diyeceğiz" dedi.
Düzenlediği basın toplantısında 12 Eylül referandumuna 'evet' diyeceklerini kaydeden Mazlumder Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, "12 Eylül 2010 günü anayasa değişikliği için halk oylaması var. Halkımız sandık başına gidecek ve 26 maddelik değişiklik için oy kullanacak. Kullanılacak oyla YAŞ kararları, HSYK, anayasa mahkemesi, memurlara yeni haklar, yaşlılar, kadınlar ve çocukların hayatında iyileştirme yapmanın yanında, 12 Eylül 1980 darbesini yapanların yargılanmasının önünü kesen 1982 anayasasının geçici 15. maddesini ortadan kaldırılması ve işkence yapanların yargılanabilmesi için oy kullanılacak. Bu değişiklik isteklerimizi tam olarak karşılamasa da, kabulünün halkımız ve insanımız için vazgeçilmez olduğuna inanıyor, halkımızın anayasa paketine vereceği desteğin ülkemiz ve insanlarımız için güzel günlere vesile olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Yeni kayıt döneminin başlaması ile birlikte yaşanması muhtemel bir yanlış ve hukuksuz uygulamanın olmaması için YÖK ve üniversite yönetimlerini uyarmak istediğini söyleyen Taş, "Mevcut anayasada ve kanunlarda üniversite öğrencilerinin kılık ve kıyafetleri ile ilgili herhangi bir düzenleme yoktur. Müslüman bayan öğrenciler tesettür ve başörtüsü ile veya tesettürsüz, erkek öğrenciler sakallı veya sakalsız, Hıristiyan, Musevi ve diğer dinlere mensup kız ve erkek öğrenciler kendi inançlarına göre giyinerek öğretime devam edebilirler. Anayasa değişikliğinin gündemde olduğu bir ortamda, üniversitelerimizde kayıt ve öğretim döneminde başörtüsü ve kıyafet yasağı gibi hukuk, din ve vicdana sığmayan uygulamaların yaşanmaması için YÖK genel kurulu, üniversite ve rektörleri göreve davet ediyor öğrencilerimizi rencide edecek uygulamalara meydan vermemelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Pakistan'da meydana gelen sel felaketinden dolayı büyük insanlık dramı yaşandığını ifade eden Taş, konuşmasına şöyle devam etti:
"Pakistan'da yaşanan sel felaketinden 20 milyon insan etkilendi ve 3 bin insan hayatını kaybetti. Tarım ürünleri ve hayvancılık büyük zarar gördü. Türkiye'mizden ve Kayseri'mizden yardım kampanyaları başlatarak Pakistan için seferber olan resmi ve sivil kuruluşlarımızı tebrik ediyorum. Müslüman bir insan olarak şua ayda herkesi yardım için davet ediyorum."
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 'deki adaletsizliğin ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Başkan Taş, "10 Temmuz 2010 tarihinde yapılan KPSS sorularının çalındığı ve bugüne kadar bir tane bile soruları tam yapan olmamasına rağmen, 350 öğrencinin soruları tam yapması bu kişilerden bazılarının karı koca olması sınavın adaletine gölge düşürmüştür. İlgili kurumlardan konuya el atmalarını ve şaibeleri ortadan kaldırmalarını söylüyoruz" diye konuştu.