Mahsenli Ali Efendi, 18 Eylül'de anılacak

Kırşehir'in Mahsenli beldesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Mahsenli Ali Efendiyi Anma' etkinlikleri, 18 Eylül Cumartesi günü gerçekleştiril

Kırşehir'in Mahsenli beldesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen 'Mahsenli Ali Efendiyi Anma' etkinlikleri, 18 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Mahsenli Belediye Başkanı Kadir Petek, anma programına tüm Kırşehir halkını davet etti.Ali Efendi'yi anma programı, belediye önünde bulunan tören alanında gerçekleşecek. Yapılacak törene birbirinden ünlü tasavvuf sanatçıları ve semazenlerin katılması bekleniyor.

Mahsenli Ali Efendi, 1841 yılında Giresun'un Ali Cura (Cumra) kazasına bağlı Zil köyünde doğmuş, ailesinden 14 yaşlarında ayrılarak Kırşehir'in, bugün belde olan Mahsenli köyüne gelmiştir. O yaşlarda ilmiyle dikkat çeken Ali Efendi için köy halkı cami avlusuna bir ev yapıp dayayıp döşemiştir. Köylünün desteği ile Kayseri Medresesi'nde bir süre eğitim alan Ali Efendi, 16 yaşlarında Mahsenli'ye dönerek köyün imamlığını yapmaya başlamıştır. Ali Efendi ibadete düşkünlüğüyle, öğütleriyle ve keramet sahibi Allah dostu olarak tanınmış, halkın gönlünde yer etmiştir. Ali Efendi, 4 Nisan 1951'de 110 yaşında vefat ettiğinde, kendisinden geriye sadece mavi bir işlik, bir don ve bir fes kalmıştır.