Kars'ta Zafer Bayramı Coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü Kars Valiliği önünde düzenlenen törenlerde coşkuyla kutlandı. Valilik önünde bulunan Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan 30 Ağustos Zafer Bayramı töreninde Kars Valisi Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt ve Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş'un askerleri ve halkı selamladı.
Tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Kurmay Yüzbaşı Özcan Kurt, "Türk tarihinin şanlı sayfalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88'ncı yıldönümünü milletçe huzur ve güven içinde kutlamanın sonsuz mutluluğunu, haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz" dedi.
Yüzbaşı Kurt; "Büyük Türk milleti, tarihinin her döneminde ileri uygarlık düzeyi ve köklü devlet geleneği ile tüm dünya milletleri için daima bir umut ve ilham kaynağı olmuş, hangi zaman ve şartta olursa olsun bağımsız ve hür yaşamasını bilmiştir. 30 Ağustos, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin fiilen gerçekleştiği gündür ve bugün, 30 Ağustos zaferinin 88'nci yıl dönümünde tüm dünya bilmelidir ki, Türk milleti ve onun bağrından çıkardığı Türk ordusu, şanlı tarihinden ilham alarak, Ata'sının çizdiği aydınlık yolda hiç durmadan ilerlemeye; ülkesinin bölünmez bütünlüğü, bayrağı ve namusu saydığı vatanı uğruna canını seve seve vermeye hazırdır. Kendini bu yoldan döndürmek isteyenlere de gerektiği zaman, gereken cevabı verebilecek inanç ve kararlılığa da sonuna kadar sahiptir" diye konuştu.
Törenler öğrencilerin şiirler okumasıyla devam etti. Resmi geçitte vatandaşlar askerlere ilgi gösterdi. Ellerinde Türk Bayraklarıyla tören alanına toplanan kalabalık askerlere sevgi gösterisinde bulundu. Tören alanında bir apartmanın balkonuna asılan Türk Bayrağı'nın yanında bulunun 'Güçlü Ordu Güçlü Devlet' yazılı pankart ise dikkatlerden kaçmadı.
Tören alanında annesinin kucağında elinde Türk bayrağı ile duran 2 yaşlarındaki çocuk ise ilgi odağı oldu. 30 Ağustos Zafer bayramı Kutlamaları resmi geçit ile son buldu. Törenlerde daha sonra Şehitlik ziyaret edildi. Törenler kapsamında akşam da Şehit ve gazi ailelerine iftar yemeği verilecek.
Törenlere, Vali Ahmet Kara, 14. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kafkas Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Salih Otlu, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, , Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, daire amirleri, gazi aileleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.