Diva- Sen referandumda 'evet' diyecek

Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Osman Temel, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanaca

Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Osman Temel, 12 Eylül'de yapılacak referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.

DİVA- SEN Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Şube Başkanı Osman Temel, sendika binasında basın toplantısı düzenledi. Temel, anayasa oylamasının yapılacağı referandumun hiçbir siyasi partinin oylaması olmayıp aksine halkın kendi iradesinin kabullü olduğunu söyledi. Temel, "Bu referandum halkın referandumudur. Bu referandum 1980 ihtilalinin ülkesi ve inancı uğruna zindanlarda zulüm gören gençlerin referandumudur. Bu referandum 28 Şubet sürecinde başörtüsünden dolayı üniversite kapılarından geri döndürülen gözü yaşlı genç kızlarımızın referandumudur. Bu referandum biricik oğlunu vatan için askere gönderen ancak başörtüsünden dolayı oğlunun yemin töreninde kışlalara alınmayan anaların referandumudur. İşte bu ve buna benzer nedenlerden dolayı Diva- Sen olarak 12 Eylül'deki referandumda 'evet' diyeceğiz." dedi.