Devlet Bakanı Faruk Özak:

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, "411 oyla eğitimin önündeki engeli kaldırdık

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, "411 oyla eğitimin önündeki engeli kaldırdık. Anayasa Mahkemesi'ne gidildi ve düzenleme iptal edildi. Hani egemenlik kayıtsız şartsız milletindi. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'türbanı çözeceğim', önünü kesen sen değil miydin ey Kılıçdaroğlu? Bu milleti ne zannediyorsun" dedi.
Güngören Belediyesi'nin Güngören Cevizlik Parkı Sosyal Tesisleri'nde engelliler için verdiği iftar programına katılan Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, yaptığı konuşmada, "Rize'de büyük bir heyelan oldu. 5 kilometre doğu-batı yönlü geniş bir alanda birkaç yerde heyelan oldu. Heyelan nedeni ile 12 kardeşimizi kaybettik, hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz. Oradaki insanları başka yere taşımak lazım. O alanda çay bahçeleri de var, çalışmalar yapılıyor" diye konuştu. Pakistan'da yaşanan sel felaketine de
değinen Bakan Faruk Özak, gerek kamu gerekse sivil toplum kuruluşları olarak zor zamanlarda kardeş Pakistan halkına yardım edilmesi gerektiğini söyledi.
12 Eylül'de oylanacak anayasa değişikliği hakkında konuşan Bakan Özak, idam edilen Adnan Menderes ve arkadaşlarının 'demokrasi şehidi' olduğunu dile getirdi. Darbe ile beraber Türkiye hem ekonomik alanda hem de siyasi alanında çok şey kaybettiğini belirten Bakan Özak, "82 darbesinden bu güne gelen iktidarların hepsi; buna CHP, MHP dahil hepsi anayasanın değişmesi gerektiğini söylediler. Ama şimdi nedense karşı çıkıyorlar. Biz parti kapanmasın diyoruz, 'hayır, kapansın' diyorlar. Hukukun üstünlüğü gelsin
diyoruz. Güçlüler haklı olmasın diyoruz. 'Hayır' diyorlar. Burs veriliyordu öğrencilere, gittiler Anayasa Mahkemesi'ne iptal ettirdiler. 411 oyla eğitimin önündeki engeli kaldırdık. Anayasa Mahkemesi'ne gidildi ve düzenleme iptal edildi. Hani egemenlik kayıtsız şartsız milletindi. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki 'türbanı çözeceğim', önünü kesen sen değil miydin ey Kılıçdaroğlu? Bu milleti ne zannediyorsun" diye konuştu.
Muhalefeti eleştiren Özak, "Parti mitinglerinde 'hayır deyin' diyorlar ama neden hayır dediklerini anlatamıyorlar halka. Biz meydanlarda, gazetelerde, broşürlerde neden evet denmesi gerektiğini halka anlatıyoruz" dedi.