DEVLER SAHNESİ

Ankara'daki Dünya Basketbol Şampiyonası C Grubu maçlarına Fildişi Sahili'ni farklı yenerek başlayan A Mil...


Ankara'daki Dünya Basketbol Şampiyonası C Grubu maçlarına Fildişi Sahili'ni farklı yenerek başlayan A Milli Takımımız, ikinci karşılaşmasında da Rusya'yı 65-56 ile devirdi.
Mücadeleye iki takım da savunmaya daha konsantre şekilde başladı. İlk basket 2. dakikada Ponkrashov'dan gelirken, ekibimiz Ömer Onan ve Kerem Tunçeri'nin üçlükleriyle suskunluğunu bozdu. 5. dakikası 9-9 geçilen mücadelede Ersan'ın attığı 8 sayı, millilerimizin ilk periyodu 16-15 önde bitirmesini sağladı. İkinci çeyreğe 3 uzunla başlayan ve yaptığı baskı ile rakibine 9 dakika boyunca sadece serbest atış çizgisinden 5 sayı attıran millilerimiz, devre sonunda 48-37 öne geçti.
İkinci yarıya 6-0'lık seriyle başlayan ve farkı 5 sayıya indiren Rusya karşısında Ömer Aşık'ı boyalı alanda topla buluşturan ve bu oyuncunun mükemmel oyunuyla yeniden arayı açan ay-yıldızlı ekibimiz, maçtaki ilk basketini 29. dakikada atan Hidayet ile skoru 43-31'e getirirken, 3. periyotu da 48-37 galip bitirdi.
Son çeyreğin başında yine Hidayet ile farkı 13 sayıya çıkaran 12 Dev Adam, aynı oyuncunun art arda attığı sayılarla üstünlüğünü korumayı başardı, etkili savunmasını devam ettirip salondan, 65-56 galip ayrıldı.