Bakan Çağlayan, Aşkabat'a geldi

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 2. Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışını yapmak ve Türk-Türkmen İş Konseyi 2. Ortak Toplantısı'na katılmak üzere Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'a geldi.

Bakan Çağlayan, ayağının tozuyla Aşkabat-Ankara arasındaki direk uçak seferlerinin başlatılmasını hızlandırdı. Bakan Çağlayan, Uluslararası Aşkabat Havaalanı'nda Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil'i telefonla arayarak, Türkmen tarafının Aşkabat-Ankara uçak seferlerinin başlatılmasına ilişkin isteğini iletti.

Bakan Çağlayan'ı Aşkabat havaalanında Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Palvan Taganov, Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Hüseyin Avni Bıçaklı, elçilik mensupları ve diğer yetkililer karşıladı.

Havaalanının VIP salonunda Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Taganov ile kısa bir sohbet eden Bakan Çağlayan, Türkmen tarafının Aşkabat ile Ankara ve Antalya arasında direk uçak seferlerin başlatılmasına ilişkin isteğini memnuniyetle karşıladı.

Bu isteğin bir an önce çözüme kavuşturulmasını isteyen Çağlayan, havaalanında THY Genel Müdürü Temel Kotil ile telefonda görüştü. Daha sonra Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru ile görüşmek isteyen Bakan Çağlayan, uçak seferlerin başlatılmasına ilişkin konuyu en kısa zamanda çözmeye çalışacaklarını söyledi.

Türkiye'de referandum çalışmalarına rağmen Türkmenistan'a geldiklerini söyleyen Bakan Çağlayan, Türkmenistan tarafından kurulan Türkmen-Türk İş Konseyi'nin hayırlı olmasını diledi. Bu konseyin iki ülke arasındaki işbirliğini hızlandıracağını belirten Bakan Çağlayan, iki ülke arasındaki meselelerin üst düzeylere iletilmesine de imkan sağlayacağını ifade etti.

Program çerçevesinde, 30 Ağustos 2010 Pazartesi günü 2. Türk İhraç Ürünleri Fuarı'nın açılışını gerçekleştirecek olan Bakan Çağlayan, ardından fuar ile eş zamanlı olarak DEİK tarafından organize edilen Türk-Türkmen İş Konseyi'nin İkinci Ortak Toplantısı'na katılacak.

Bakan Çağlayan, İş Konseyi Toplantısı'nın ardından, Türkmenistan'da yerleşik Türk iş adamlarıyla bir araya gelecek. Çağlayan, daha sonra Türkmenistan Devlet Başkanı Yardımcısı Hocamuhammet Muhammedov ile iki ülkenin ticari ve ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunacak.

Çağlayan ve beraberindeki heyet, 30 Ağustos 2010 tarihinde Türkmenistan'dan ayrılacak.