Ayvalık'ta 30 Ağustos Coşkusu

Ülke genelinde kutlanılan 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü'nün 88. Yıldönümü Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Sabah saat 09.00 ile 09.45 arasında TSK Aliçetinkaya İlk Kurşun Rehabilitasyon Merkezi'nde Garnizon Komutanı Personel Albay Mehmet Canlı, ilçe protokolünün bayram kutlamalarını kabul etti. Aynı gün saat 10.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtının önünde başlayan ikinci törende, saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekildi.
Protokol ve resmi kurum ve kuruluşlarla, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının Atatürk anıtının önüne çelenk sunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise, Piyade Yüzbaşı Murat Şahin yaptı. Şahin konuşmasında 30 Ağustos Zaferi'nin 88. yıldönümünü kutlarken, Atatürk ve silah arkadaşlarının 88 yıl önce yapmış oldukları mücadeleyi ve önemini anlattı.
Şahin, "30 Ağustos Zaferi, Türk Milletinin hedeflerine ulaşmak için azim ve kararlılığını şartlar ne kadar zor olursa olsun üstesinden gelme kabiliyetinin en güzel örneklerinden biridir. Bu zaferle milletimiz liderini bulduğunda, neleri başarabildiğini fark etmiş, yeniden kazandığı kendisine güven ve çalışma azmi modern Türkiye'yi inşa eden ilerleme hamlesinin de itici gücü olmuştur" diye konuştu.
Şahin konuşmasında, "Türk Milletinin en güç şartlarda bile Türk Ordusu atalarının zaferlerinden aldığı güç ve moralle Cumhuriyetin, Laik, Demokratik ve Sosyal Hukuk Devleti nitelikleri doğrultusunda, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmak ve hedefine ulaşmak için var gücüyle çalışmaya devam edecektir" dedi.
Şehit Anneleri ve güneydoğu gazilerinin de hazır bulunduğu çelenk sunma törenleri sırasında Garnizon Komutanlığı, Ayvalık Belediyesi, CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, gibi kuruluşlar vatandaşlarca alkışlanırken, Ayvalık AK Parti İlçe Başkanlığı'nın çelenk koyması sırasında sessiz kalarak, iktidar partisini protestosu ise dikkat çekenlerdendi.
Çelenk sunma töreninin ardından 60 yıllık Belediye Bandosunun, Şef Ergün Tekincan öncülüğünde verdiği konserle, Ayvalık'ta kampta bulunan Vakıfbank Bayan Voleybol Takımı sporcularının meydanda şarkı ve marşlara eşlik ederek, tempo tutup, dans etmeleri ilginç görüntülere sahne oldu.